Radeljčani in Ravenčani so z zaostalo tekmo štirinajstega kroga odprli pomladansko dogajanje v severni skupini 3. SNL. S tekmami petnajstega kroga se tekmovalni obveznosti pričenjajo tudi za preostalo dvanajsterico. Z vrha ligaške razpredelnice bo v nadaljevanje sezone krenil Maribor B, ki pa bo prvo mesto branil z močno spremenjeno kadrovsko zasedbo.


Vodstvo mariborskega kluba se je odločilo, da bo nekaterim nosilcem igre omogočilo igranje prvoligaškega in drugoligaškega nogometa. Dino Hotić, Martin Kramarič, Robert Pušaver in Damjan Vuklišević v boju za prvoligaški obstanek pomagajo Krškemu. Borba za obstanek v 2. SNL čaka tudi Zarico, Kranjčani pa v drugi polovici sezone računajo na trojico mariborskih nogometašev – Anela Hajrića, Luko Uskokovića in Daniela Vujčića, medtem ko sta se Bian Paul Šauperl in Žiga Živko preselila v Veržej, ki se bori za vrh drugoligaške razpredelnice. Sprememba se je zgodila tudi na klopi, saj je Marka Lešnika nadomestil prekaljeni Zvonko Breber. Ena od legend Ljudskega vrta pred prvo pomladansko tekmo poudarja, da želi moštvo, kljub številnim spremembam, prvenstvo končati na vrhu lestvice: “Klub nam je omogočil odlične pogoje za delo, lahko smo šli tudi na skupne priprave v Moravske Toplice. Vse, kar smo predvideli med pripravljalnim obdobjem, smo opravili. Naša želja je končati prvenstvo na prvem mestu. Ekipa je sposobna tega dosežka, kljub nekaterim odhodom in kadrovskim spremembam.”

Mariborčani so morali v nedeljski generalki priznati premoč Muri. (Foto: Aleš Cipot)
Mariborčani so morali v nedeljski generalki priznati premoč Muri. (Foto: Aleš Cipot/fotolens.si)

Maribor B jeseni v štirinajstih krogih ni doživel poraza, ob kar dvanajstih zmagah so vijolice še dvakrat remizirale. Eno od dveh točk so Mariborčanom ukradli Brežičani, ki so s šestimi zadetki najbližji zasledovalci vodilnega moštva, ki tudi spomladi ne bi smelo imeti težav z doseganjem zadetkov. Druga zgodba je obramba, kar je nakazala tudi generalka v Fazaneriji, saj je Mura v mrežo Maribora pospravila štiri zadetke. Pomanjkljivosti se zaveda tudi Breber: “Naš namen je, da igramo dober nogomet. Pripravljalne tekme so pokazale naše kvalitete, a tudi razkrile določene pomanjkljivosti. Predvsem v obrambni vrsti, v kateri moramo zapolniti vrzel tudi z mladinci. Sposobni smo dosegati zadetke, a smo jih v prejšnjih dvobojih prejeli preveč. Moje zahteve bodo povezane z večjim prispevkom vseh igralcev v fazi branjenja. Ne glede na majhnost kadra moramo imeti vedno pravi pristop, mesta v ekipi nikomur niso zagotovljena. Mi smo Maribor, zastopamo ime kluba. Glede na mladost se zavedamo pomanjkljivosti, toda miselnost mora biti vedno prava. Voditi nas mora misel o nadgradnji, igralci morajo želeti priti na višji nivo. Le na takšen način je mogoč napredek.”

“Sestava bo tudi odvisna od seznama prve ekipe za posamezne tekme, z Darkom Milaničem je vzpostavljen odličen odnos. Vedno se pogovorimo o vseh zadevah in vemo, kdo nam bo na razpolago v našem terminu,” je še zaključil 63-letni Breber, ki je med 1972 in 1980 za Maribor na 239 tekmah dosegel 37 zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanja drugoligaša s petardama do treh točk, Dravograd do prve točke

Osmi krog vzhodne tretjeligaške lige, je v prvem koncu tedna meseca oktobra je prinesel 25…