Z začetkom zimskih priprav so letos pohiteli tudi pri kranjski Zarici, ki bo v spomladanski del 3. SNL center krenila z vodilne pozicije. Gorenjci, ki so jesen sklenili neporaženi, na trinajstih tekmah pa so le trikrat oddali točke, so se zbrali v torek.


Kranjčani so pred začetkom priprav ostali brez prvega vratarja, saj je Žan Pelko, ki ga je poleti mestnemu tekmecu posodil Triglav, sprejel ponudbo iz tujine. Kot so zapisali na klubski spletni strani, vodstvo kluba že išče ustrezne rešitve, so se pa četi trenerja Janeza Zupančiča že pridružili trije novinci. Ob Deanu Toplaku in Marko Jurčeviću je najbolj znan obraz Matic Sever, ki je v dresu Triglava v štirih sezonah odigral 62 prvoligaških tekem. Želje Gorenjcev so tudi spomladi povezane zgolj z vodilnim mestom na lestvice, z naslovom prvakov pa bi si zagotovili tudi igranje v kvalifikacijah za popolnitev drugoligaške konkurence. To je tudi želja Blaža Šujice, ki je s petnajstimi zadetki drugi strelec lige: “Zaenkrat so vse ambicije usmerjene v to, da osvojimo prvo mesto v ligi in se nato preko kvalifikacij prebijemo med drugoligaše.”

Zarica bo v dolgih in zahtevnih pripravah odigrala precej zahtevnih tekem, saj precej nasprotnikov prihaja iz obeh najmočnejših lig. Rdeči vrači se bodo pomerili z Domžalčani, Novomeščani in Radomljani, odhajajo pa tudi v goste k Krčanom in Dobljanom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jesenski prvaki zahoda se pripravljajo na misijo druga liga

Do začetka drugega dela sezone v tretji ligi nas loči še dober mesec. Do tedaj bo vseh 28 …