Po dolgem zimskem spancu se jutri pričenja tudi tretjeligaški ples. V zahodni skupini so z zaostalo tekmo med Brdi in Ilirsko Bistrico spomladanski del sezone odprli že minuli vikend, preostale tri divizije pričenjajo jutri. V severni skupini, v kateri tekmujejo klubi iz celjske, mariborske in ptujske podzveze, vodstvo brani Maribor B, ki pa je pozimi izgubil pomembnega aduta.


Vijoličasti so namreč ostali brez Matica Črnica, ki je prvoligaške izzive našel v domžalskem klubu, ob njem pa je trener Marko Lešnik ostal tudi brez Dejana Trajkovskega. Luknjo na levi strani obrambe so Mariborčani zakrpali z dvema novincema, iz Tolmina se je preselil Jani Curk, večja neznanka pa je Ukrajinec Aleksej Antonov. Prav Mariborčani bodo jutri ob 13. uri odprli spomladanski del sezone, na Taboru se bodo pomerili z rogaškim Mons Claudiusom, ki ga bo spomladi vodil Oskar Drobne, ki bo lahko spomladi računal na precej spremenjeno zasedbo. Med drugim je ostal brez izkušenega Aleša Jeseničnika, novincev pa je pet, najzanimivejši je zagotovo Simon Koffi, ki prihaja iz Slonokoščene obale. A glede na zasedbo in položaj na lestvici zmagovalec ne bi smel biti vprašljiv.

V vlogi prvih zasledovalcev bosta v nadaljevanje krenila Drava in Podvinci, ki se bosta v soboto pomerila kar med seboj. Podvinci so v uvodni preizkušnji sezone že presenetili sosede iz Ptuja, a nato skozi jesenski del sezone dokazovali, da dosežek v prvem krogu ni bil muha enodnevnica. V oči najbolj bode odhod Roka Zorka, z enajstimi zadetki daleč najboljšega strelca ekipe, ki se bo spomladi dokazoval v dresu Zavrča. Pri Dravi, kjer so spremenili tudi ime kluba, so doživeli precej sprememb. Jura Arsić, Matej Murat, Milan Kokot, Leon Panikvar, Anto Babić in Zvonimir Drožđek so zapustili najstarejše slovensko mesto, ob Marku Roškarju, nekdanjem Zavrčanu, ki pa zaradi prepovedi igranja v soboto ne bo smel igrati, pa sta novinca še dva izkušena mačka, Marko Barun in Aleš Čeh, mlajši brat Nastje Čeha, ki je jeseni dosegel dvanajst zadetkov. Se bodo Ptujčani uspeli maščevati za jesenski poraz?

V sobotnem popoldnevu bosta na sporedu še dve tekmi, Radeljčani gostujejo v Šmarju pri Jelšah, Šentjurčani pa odhajajo na gostovanje v Dravograd, ki je po koncu jesenskega dela sezone ostal brez dolgoletnega vratarja Dejana Veršovnika, ki ga bo v golu nadomestil Tadej Trajkovski, sicer brat dvojček že omenjega Dejana Trajkovskega. V staro jato se je vrnil Nik Fasvald, ki je jeseni zadetke dosegal v dresu drugoligaškega Šmartnega. Sobotni spored se bo zaključil z večernim obračunom Korotana in Lenarta. Prevaljčani, ki hitijo s prenovo prostorov ob igrišču, so pozimi angažirali dva izkušenega obraza. Trener Almir Sulejmanović se bo vrnil na igrišča, v Korotan, ki je sicer odlično pričel sezono, pa se je vrnil tudi izkušeni Miha Bukovec, ki je v dolgi karieri odigral kar 234 prvoligaških tekem. Omeniti pa velja še enega novinca, Almirja Rahmanovića, ki se lahko ravno tako pohvali s prvoligaškimi izkušnjami.

Uvodni spomladanski krog bo končni epilog dobil v nedeljo, ko bosta na sporedu še dve tekmi. Ravenski Fužinar bo gostoval pri pomlajenem Malečniku, Šampion, ki je v svojih vrstah zadržal najboljšega strelca lige Bojana Djuranovića, pa se bo pomeril z Bistričani.

Pari 14. kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B – MONS CLAUDIUS (sobota, ob 13:00)
DRAVA PTUJ – PODVINCI BETONARNA KUHAR
ŠMARJE PRI JELŠAH – RADLJE
KOROŠKA DRAVOGRAD – FOSILUM ŠENTJUR (vse v soboto, ob 15:00)
KOROTAN PREVALJE – AJDAS LENART (sobota, ob 18:00)
MALEČNIK – FUŽINAR
ŠAMPION – AHA EMMI BISTRICA (obe v nedeljo, ob 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja bo vnovič napadala vrh 3. SNL

Nogometaši Dravinje so na generalki pred pričetkom nove sezone v 3. SNL visoko ugnali Šenč…