Derbi 20. kroga 3. SNL sever bi glede na mesta na lestivici moral biti odigran v Dravogradu, kjer gostuje vodilni Maribor B. Nič manj zanimivo ne bo niti v Ravnah, saj se bosta v koroškem derbiju udarila Fužinar in Korotan, ki z nekaj sreče lahko še upata na preboj na drugo mesto.


Vijoličasti so si v obračunu s Fužinarjem v izteku srečanja zagotovili vse tri točke, medtem ko so na presenečenje vseh Dravograjčani le remizirali v Šmartnem ob Paki. Dravograd je spomladi v izjemni formi, pravo vrednost forme pa bi nedvomno predstavljal skalp vodilnih Mariborčanov, ki bi ob idealnem scenariju lahko tudi že teoretično potrdili pravico napredovanja v 2. SNL. Kot smo že poročali, bosta pred tekmo 3. SNL sever na delu tudi veteranski selekciji obeh klubov, ki bosta pri zbiranju finančnih sredstev pomagali Lovru. Drugouvrščena Rogaška pred svojimi navijači gosti že odpisano Šmartno. Vloga favorita je na strani domačih, ki so v zadnjem krogu zgolj remizirali v Dobrovcah, medtem ko je Šmartno vknjižilo že omenjeno točko proti Dravogradu. Če se bodo Slatinčani tekme lotili resno, ne bi smeli imeti prevelikih težav pri lovu na novo zmago.

V Ravnah na Koroške se obeta koroška poslastica med domačim Fužinarjem in Korotanom. Gre za srečanje sosedov na lestvici, ki ju ločita zgolj točki. Prevaljčani so v zadnjih dveh srečanjih pokazali nekaj slabosti in ostali praznih rok, medtem ko so Ravenčani šele v preteklem krogu oddali prve pomladanske točke. Fužinar na domačem igrišču igra suvereno, gostitelji pa upajo, da bodo še poglobili krizo Korotana, ki bi ga s tremi točkami tudi prehiteli. Trenutno tretja Dravinja bo gostila Mons Claudius. Z zmago na Prevaljah opogumljeni Konjičani želijo nadaljevati serijo in ostati na tretjem mestu lestvice. Monsi so v preteklem krogu vzeli mero Šampiona, a v gosteh ne kažejo tako dobrih predstav kot pred svojimi navijači. Gostje bi bili verjetno zadovoljni tudi s točko, medtem ko v domačem taboru upravičeno računajo na vse tri.

V Šmarjah pri Jelšah bodo gostili nogometaše Brunšvika. Oboji so v preteklem krogu izgubili, Šmarje v v Lenartu, Brunšvik pa je doma klonil proti Vidmu. Šmarčani slovijo kot izrazito domače moštvo, si želijo novih točk in ekipa Brunšvika bi morala biti pravšnji nasprotnik za celjenje ran po nepričakovanem porazu. Videmčani opogumljeni po prvi pomladanski zmagi pred svojimi navijači gostijo Dobrovce, ki so dodobra namučile Rogaško. Gostje bi se z novimi točkami približali sredini lestvice, Videmčani pa bi radi učinkovito predstavo ponovili tudi drugo, kar bi jih zavihtelo prav pred Dobrovce.

Celjani so po izjemni seriji v preteklem krogu pokleknili v Rogatcu, v nedeljo pa bodo gostili Lenartčane, ki so doma presenetili Šmarje pri Jelšah. Celjani bi radi kar se da hitro pozabili na poraz, medtem ko v taboru Lenarta razmišljajo, da je napočil čas za ponovitev dobre predstave in nadaljevanje pozitivnega niza rezultatov.

Pari 20. kroga 3. SNL sever:
DRAVOGRAD : MARIBOR B
(v soboto, ob 14:30)
ŠMARJE PRI JELŠAH : ZU-VIL BRUNŠVIK
ROGAŠKA : ŠMARTNO 1928
FUŽINAR RAVNE SYSTEMS : KOROTAN PREVALJE
DRAVINJA : MONS CLAUDIUS
(vse v soboto, ob 16:30)
VIDEM : S.ROJKO DOBROCE
(v nedeljo, ob 10:30
ŠAMPION : AjDAS LENART (v nedeljo, ob 16:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…