O pričakovanjih Ivančne Gorice, Bleda in Ilirije, treh klubov med vodilno četverico v 3. SNL center, smo se v minulih dneh že razpisali, visokih ambicij pa ne skrivajo niti v Bravu, ki je jesen sklenil na drugem mestu, v 15. krog prvenstva pa se podaja s tretjega mesta, saj so Blejci za razliko od rumeno-modrih zaostalo tekmo 14. kroga odigrali minulo soboto.


Zimski prestopni rok je tudi v Bravu poskrbel za nekaj sprememb. Ljubljanskega tretjeligaša sta zapustila Aleš Zajc in Domen Potočnik, ki se je pridružil Kopru, Boštjan Kreft pa je pod svojim okriljem pozdravil pet novih obrazov. Ob Milanu Đajiću, Marku Felji in Boštjanu Frelihu tudi afriška nogometaša, Davida Olaoyeja in Agboyjija Ovbokho, ki je bil v minuli sezoni član Zavrča, po študijski izmenjavi na Dunaju pa se med vratnice vrača tudi rezervni vratar Jan Zibelnik, ki bo pomagal tudi pri delu s kadetsko in mladinsko selekcijo. 27-letnik o pritisku napredovanja v 2. SNL pravi: “Malce moramo biti obremenjeni. Mislim, da ni nič narobe s tem pritiskom. Cilj je jasen. Letos se za napredovanje v ligo višje ponuja odlična priložnost. Fantje se imajo priložnost dokazovati. Ta obremenitev je le še dodatno motivacija za dosego cilja.”

Eden od petih zimskih novincev v slačilnici Brava je tudi Boštjan Frelih, ki bo po mlajših bratih Žigi in Davidu že tretji predstavnik družine Frelih v klubu, s slednjim pa si bo branilec delil tudi prostor v članski ekipi. “Gre za nekaj povsem novega. Prvič se je to zgodilo. Je nekaj posebnega. Ne želim izpostavljati pluse ali minuse. Ampak na igrišču sva vendarle soigralca in oba delava za ekipo,” je za klubsko spletno stran dejal nekdanji član Gorice in Krškega, ki se je v minuli sezoni dokazoval tudi pri češki Zbrojovki Brno in zaprešićkem Interju, jeseni pa je branil barve drugoligaške Drave. Preboj v 2. SNL je tudi osrednji cilj Brava, 24-letnik pa bo mladi ekipi dodal nekaj izkušenj: “Upam, da bom mladim fantom lahko pomagal. Nisem spet toliko starejši, da bi potreboval posebno obravnavo, vendar med igro jim lahko kar veliko pomagam.”

Bravovci so pripravljenost pred nadaljevanjem sezone pilili tudi v Umagu. Trener Kreft je z opravljenim v pripravah zadovoljen, pred nadaljevanjem prvenstva pa je ljubljanski strateg spregovoril tudi o prestopnem roku. “Že celoten jesenski del smo se trudili, da smo iz mladih fantov naredili homogeno ekipo. Novinci so se ekipi priključili, kot da bi bili v moštvu že jeseni. Fantje, ki so bili v moštvu že jeseni, so navajeni konkurence. Karakter nogometašev pa se bo pokazal po težavah, slabšem izidu ali porazu,” poudarja nekdanji nogometaš Domžal, Ljubljane, Olimpije, Primorja, Kopra, Rudarja, Šenčurja in Triglava, ki dodaja, da bo Bravo tudi spomladi gojil napadalno igro.

Ljubljančani bodo pomladanski del prvenstva odprli z nedeljskim gostovanjem v Podzemlju, že v sredo pa jih čaka zaostala tekma s Šenčurjem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…