Tretjeligaši so v minulem vikendu odigrali prve pomladanske tekme, a že po prvi preizkušnji lahko poročamo tudi o trenerski zamenjavi. Po bolečem porazu bodo Trboveljčani tretjeligaški status reševali z novim strategom.


Trboveljski knapi so v nedeljo na svojem igrišču gostili pred 15. krogom prvenstva zadnje Lesce, a v tekmi preobratov klonili z izidom 2:3. Rudar je z goloma Marka Sotenška in Staša Kazića že v 11. minuti vodil z 2:1, kar je bil tudi izid polčasa, a so gostje v drugem polčasu potrebovali vsega dve minuti, da so zaostanek pretvorili v vodstvo. V 56. minuti je domače vodstvo izničil Damir Marijan, dve minuti zatem pa je za pomembno zmago Leščanov zadel Elvis Markišić. Gorenjci so z drugo zmago sezone zadnje mesto prepustili Jevnici, Rudarju pa so se približali na zgolj točko zaostanka.

To je v odstop s trenerskega položaja prepričalo tudi dosedanjega trenerja Rudarja Antonia Buovskega, ki je po naših informacijah odstopno izjavo podal že sredi jesenskega dela sezone, a le-te vodstvo kluba tedaj ni sprejelo. Buovskega bo na klopi nasledil Miloš Hudarin, nekdanji nogometaš Rudarja, ki v uvodnih štirih sezonah po slovenski samostojnosti igral tudi za Olimpijo, v zadnjem obdobju pa je sedel v upravnem odboru trboveljskega tretjeligaša.

Hudarina že v prihajajočem krogu čaka pomembna naloga, saj bo Rudar gostoval pri Velesovem, ki črno-zelenim beži za vsega dve točki.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…