Tekme 16. kroga 3. SNL sever bodo zaradi velikonočnih praznikov odigrane v soboto in ponedeljek, ko bosta odigrani dve tekmi. Obračun med celjskim Šampionom in Dravogradom, ki bi ga lahko proglasili tudi za obračun kroga, bo na sporedu šele 13. maja.


V soboto bo, vsaj glede na položaj na vrhu lestvice, najbolj zanimivo na Ptuju, saj Drava, ki še vedno sledi vodilnemu Mariboru, na domači zelenici gosti ravenski Fužinar, ki se z 22 točkami nahaja na šestem mestu ligaške razpredelnice. Ravenčani so bili jeseni eni redkih, ki so Ptujčanom uspeli odvzeti točke, saj se je obračun pred 400 gledalci končal brez zmagovalca. Padlo je kar šest zadetkov, za Korošce pa je bil v septembrskem popoldnevu nerešljiva uganka razpoloženi Niko Tisaj, ki se je veselil treh zadetkov in Dravo v zadnji minuti rednega dela srečanja rešil tudi poraza. Domači strateg bo tokrat pogrešal pomembnega aduta na sredini igrišča, saj David Tomažič Šeruga zaradi izključitve v Radljah ne bo smel pomagati soigralcem, Fužinar težav s kaznovanimi nima.

Če se bodo Ptujčani in Ravenčani borili za mesta v zgornjem domu prvenstva, bo na preostalih sobotnih tekmah potekal srdit boj za točke v borbi za obstanek. Deseti Mons Claudius bo gostoval pri osmouvrščenem Šmarju, ki pa ima pred Rogatčani zgolj dve točki prednosti. V Malečniku se bosta udarila soseda na lestvici, saj domača ekipa pričakuje goste iz bližnjega Lenarta, ki v Športni park Berl prihajajo močno motivirani, saj so se jeseni polnega izkupička v gosteh veselili nogometaši Malečnika, potem ko je obračun z zadetkom v 84. minuti odločil Klemen Kelc. V večerni tekmi se bosta v Prevaljah udarila Korotan in AHA Emmi Bistrica. Prevaljčani si po porazu v Šentjurju novega spodrsljaja ne smejo privoščiti, saj bi se lahko zaradi majhnih razlik v spodnji polovici lestvice hitro znašli v nepredvidljivem boju za obstanek. Bistričani kljub položaju na lestvici niso naivna ekipa, kar so minuli na vikend izkusili tudi Dravograjčani, ki so sicer zanesljivo slavili, a so se morali za tri točke pošteno potruditi.

V prazničnem ponedeljku bosta odigrani še dve tekmi. Tretjeuvrščeni Podvinci bodo doma gostili Radlje, vodilni Mariborčani pa na Taboru pričakujejo prebujene Šentjurčane, ki so po Dravogradu v minulem krogu ugnali še Korotan, a je zmaga terjala precejšen davek, saj bosta v Mariboru zaradi prepovedi manjkala Žiga Oset in Mak Karabegović, sicer eden od strelcev na tekmi s Prevaljčani. Jeseni so se visoke zmage veselili Mariborčani, saj so v Šentjurju slavili z 1:6, kar tri zadetke pa je v domačo mrežo pospravil Luka Zahović, ki se je kasneje preselil v prvo ekipo. Podvinčanom, ki so v minulem krogu v Celju ugnali Šampion in se na tretjem mestu znova oddaljili na varnejših pet točk prednosti, v tekmi z Radeljčani ne bo manjkalo motivacije, saj so se septembra z gostovanja v Radljah vračali praznih rok. Domači so dvakrat povedli, a so se Podvinci dvakrat vrnili, zmagovalca pa je v 88. minuti odločil Jan Sredenšek. Kako bo tokrat?

Pari 16. kroga 3. SNL sever:
DRAVA PTUJ – FUŽINAR NOŽI RAVNE
ŠMARJE PRI JELŠAH – MONS CLAUDIUS
MALEČNIK – AJDAS LENART (vse v soboto, ob 16:00)
KOROTAN PREVALJE – AHA EMMI BISTRICA (sobota, ob 18:00)
PODVINCI BETONARNA KUHAR – RADLJE
MARIBOR B – FOSILUM ŠENTJUR (ponedeljek, ob 16:00)
ŠAMPION – KOROŠKA DRAVOGRAD (13. maja, ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…