Prevaljčane v dobrem tednu dni čaka še drugi zaporedni koroški obračun. Potem ko so nogometaši Korotana v minulem krogu na domačem igrišču izgubili z Radeljčani in po odličnem začetku sezone še poglobili krizo, danes na stadionu Ugaslih peči gostujejo še rivali iz Raven na Koroškem.


Prevaljčani so se v četrtem krogu, po zmagi v Dravogradu, s tretjim zaporednim kompletom treh točk zavihteli na visoko tretje mesto, a nato v šestih tekmah osvojili vsega tri točke. Ugnali so le celjski Šampion, ob tem pa izgubili preostalih pet tekem, kar je očitno sodu izbilo dno in dolgoletni trener Roman Plesec, sicer nekdanji prvoligaški igralec in oče Nejca Plesca, igralca velenjskega Rudarja, se je moral posloviti s trenerskega stolčka. Odločitev vodstva prevaljskega tretjeligaša, da potem ko je klub zdrsnil na enajsto mesto lestvice, poseže po zamenjavi na trenerskem stočku, ni presenetljiva, zato pa nekoliko preseneča ime novega trenerja.

Na klop Korotana se je namreč usedel Almir Sulejmanović, še do pred dobrim mesecem strateg velikih rivalov iz Dravograda, ki jih je sicer uspešno vodil med tretjiligaškimi izzivi. Nekdanji branilec Rudarja, Celja, Aluminija in Mure, ki je na prvoligaških zelenicah odigral 268 tekem, je včeraj že vodil svoje nove varovance, jutri pa se bo na klopi Korotana predstavil še širši javnosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jesenski prvaki zahoda se pripravljajo na misijo druga liga

Do začetka drugega dela sezone v tretji ligi nas loči še dober mesec. Do tedaj bo vseh 28 …