Članska ekipa Maribora koraka proti naslovu državnega prvaka, dobro kaže tudi kadetski in mladinski selekciji, ki se borita z Domžalčani, odlično pa gre tudi B ekipi, ki se je že široko nasmiha naslov prvaka 3. SNL sever, s tem pa tudi možnost napredovanja med drugoligaše, ki bodo v prihodnji sezoni šteli 16 klubov.


Mariborčani so po presenetljivem porazu s celjskim Šampionom, ki je v nedeljo mero vzel še prevaljskemu Korotanu, v soboto gostovali v neugodnih Slovenskih Konjicah. Dravinja doma le redko oddaja svoje točke, pred tokratno tekmo z vodilno ekipo lige so jih v zadnji jesenski preizkušnji oddali zgolj Videmčanom. Slednji niso več edini, ki so našli recept za zmago v Konjicah, saj je to uspelo tudi varovancem trenerja Breberja. “Nismo bili pravi, čeprav Maribor ni bil veliko boljši od nas, a mi nismo bili na svojem nivoju. Zmaga odhaja v Maribor, nas zdaj čaka ena najpomembnejših tekem sezone, če se želimo prebiti med drugoligaše. Korotan moramo premagati, če želimo napredovati, ni drugih kalkulacij,” nam je po tekmi dejal Blaž Brglez, ki z Dravinjo ostaja v lovu na drugo mesto.

Vloga prvega zasledovalca Maribora B pripada Slatinčanom, ki pa za vijolicami zaostajajo že 13 točk, pred peto Dravinjo pa imajo štiri točke prednosti. V nadaljevanju sezone se tako obeta še vroč boj za drugo vozovnico 2. SNL, medtem ko Mariborčani zanesljivo pljujejo proti naslovu prvaka. Tokratna zmaga je za mlado zasedbo vijoličastih še toliko pomembnejša tudi zaradi presenetljivega poraza s Celjani, kar nam je po srečanju z Dravinjo potrdil tudi gostujoči kapetan Nik Lorbek: “Po porazu s Šampionom smo morali stopiti skupaj, saj nas je poraz po uspešni seriji zmag malce presekal. Padli smo iz ritma, vendar smo celoten teden trdo delali za vrnitev v zmagovalne tirnice. Veseli smo, da smo dobili dvoboj z Dravinjo, ki je na domačem igrišču daleč od lahkega nasprotnika, saj igrajo na specifičnem terenu in so čvrsta ekipa. Tudi zaradi tega smo zadovoljni, da smo vknjižili vse tri točke.”

Zmago sta Mariborčanom v drugem polčasu priigrala Žan Karničnik in Tim Kolar, Lorbek pa se je ob tem že ozrl proti prihajajoči preizkušnji in dvoboju s spomladi vročim Fužinarjem: “Igramo svojo igro in vidimo, kaj nam to prinese. Ne vem, kaj pričakovati od nasprotnika, pomembno je, da svoje odigramo in kar bo prišlo, bo prišlo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…