Včeraj smo pokukali v tabor Izole in Ajdovščine, vodilnih ekip 3. SNL zahod, med zimskim prestopnim rokom pa niso mirovali niti v tretjeligaših v severni skupini, v kateri tekmujejo klubi iz MNZ Celje, MNZ Maribor in MNZ Ptuj.


O spremembah v Mariboru B in ptujski Dravi smo v preteklih dneh že pisali, nekaj sprememb pa sta med zimskim prestopnim rokom doživele tudi ekipe Korotana, Dravograda in rogaškega Mons Claudiusa. To še posebej velja za slednje, saj je ekipo prevzel Oskar Drobne, o čemer smo že poročali, za podaljšanje sodelovanja pa se vodstvo kluba ni uspelo dogovoriti z Alešem Jeseničnikom, dolgoletnim članom velenjskega Rudarja. Samo Peer bo nogometno pot nadaljeval pri severnih sosedih, medtem ko se je Žiga Zdovc odpravil na posojo k drugoligaškemu Aluminiju. Novih obrazov je pet, najbolj zanimiv novinec zagotovo prihaja iz Slonokoščene obale, saj so se Monsi okrepili z izkušenim Simonom Koffijem. Iz celjskega Šampiona je prišel Tomaž Kidrič, k igranju se je vrnil David Mikše, iz Celja pa sta prestopila mlada Tilen Pungaršek in Aljaž Štorman. Rogatčani, ki so s treningi pričeli 19. januarja, bodo med pripravami odigrali vsaj osem tekem, prva bo na sporedu že jutri, ko se bodo pomerili z mladinsko zasedbo Celja.

Nik Fasvald se po jesenskem dokazovanju v Šmartnem začasno vrača v staro jato. (Foto: Damir Mrkonjić)
Nik Fasvald se po jesenskem dokazovanju v Šmartnem začasno vrača v staro jato. (Foto: Damir Mrkonjić)

Medtem ko se bo Mons Claudius spomladi boril za obstanek v ligi, imajo v Dravogradu višje ambicije. Korošci so jesen zaključili na petem mestu, ko bodo lovili višja mesta, v nadaljevanje prvenstva pa bodo krenili brez Dejana Veršovnika, dolgoletnega vratarja in kapetana kluba, ki je svoj odhod k avstrijskemu nižjeligašu Sulmtal-Koralmu naznanil že jeseni. Matevž Vrhovnik bo spomladi igral za ravenski Fužinar, izkušeni Aljoša Gluhović se bo ekipi pridružil aprila, mladi Miha Petrej pa bo do konca sezone kot posojen igral za mladince Maribora. Veršovnika bo v golu nadomestil Tadej Trajkovski, sicer brat dvojček Dejana Trajkovskega, ki je sredi januarja Maribor zamenjal za Domžale. 22-letni vratar je bil jeseni član AHA Emmi Bistrice, v preteklosti pa je izdelek mariborske nogometne šole preizkušal tudi v dresu Drave, Železničarja, Jarenine in avstrijske Flavie Solve. Darko Žižek pa bo lahko spomladi računal tudi na starega znanca, saj se je v klub vrnil obetavni Nik Fasvald, ki bo spomladi v dresu Dravograda izkušnje in minute nabiral kot posojeni nogometaš Celja. 19-letni Vuzeničan, ki je jeseni v dresu Šmartnega v 2. SNL dosegel tri zadetke, bo zagotovo dobrodošla pridobitev za dravograjski napad, ki jeseni ni ravno blestel, saj so Dravograjčani na 13 tekmah zmogli do 22 zadetkov. Tretji novinec pa je Matija Zajc, do sedaj član Slovenj Gradca.

Brez sprememb ni šlo niti na Prevaljah. Prevaljčani so po odličnem začetku sezone v drugem delu nekoliko padli, prišlo je tudi do trenerske spremembe, saj je v zaključku jesenskega dela sezone Romana Plesca nasledil Almir Sulejmanović, ki je velik pečat pustil tudi na prvoligaških zelenicah, spomladi pa bo v klubu deloval v dvojni vlogi, saj ga je klub registriral tudi kot igralca. V Korotan so se vrnili še trije povratniki. Iz sosednje Avstrije sta se preselila Mitja Leskovec in Anže Sonjak, moštvu pa bo spomladi pomagal tudi izkušeni Mihael Bukovec, ki je dres Korotana nosil še v času, ko je klub igral v prvoligaški konkurenci. Danes 35-letni Bukovec je v dolgoletni karieri v 1. SNL odigral v dresu Mure, Beltincev, Korotana, Dravograda, Ljubljane in Nafte odigral kar 234 tekem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…