V Medobčinski nogometni zvezi Celje očitno niso najbolj zadovoljni s sedaj veljavnimi pravili glede popolnjevanja 3. SNL sever, saj njihov predstavnik kot edini v Sloveniji nima zagotovljenega napredovanja. Prvak lige MNZ Celje, v kateri bo letos igralo deset klubov, bo namreč po koncu sezone za napredovanje moral odigrati še dodatne tekme z drugouvrščenima kluboma Ptuja in Maribora. Celjani zato predlagajo spremembe, njihov predlog pa objavljamo v celoti:


Predlog za spremembo Sklepov za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji

Na podlagi sklepa 23. seje Izvršnega odbora Medobčinske nogometne zveze Celje z dne 18. julija 2014 predlagamo, da ustrezne službe NZS ponovno preverijo in ustrezno spremenijo sklepe za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji v delu, ki se nanaša na popolnjevanje 3. SNL sever tako, da bo prvak Celjske lige imel pravico direktne uvrstitve v 3. SNL sever, ter predlog spremembe preda IO NZS v potrditev.

Obrazložitev:
Po spremembi sistema tekmovanja na nivoju 3. SNL so bili klubi, ki nastopajo v članskem tekmovanju v okviru MNZ Celje, postavljeni v neenak položaj glede na klube, ki nastopajo v članskem tekmovanju v okviru vseh ostalih MNZ-jev. Pravico, do direktne uvrstitve v ustrezno 3. SNL so na podlagi sklepov za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji (v nadaljevanju sklepi NZS) dobili vsi prvaki članskih MNZ lig najvišjega ranga razen prvak članske lige MNZ Celje, kateremu je napredovanje omogočeno zgolj preko dodatnih kvalifikacij. Menimo, da je klubom MNZ Celje, ki igrajo v članski ligi MNZ Celje, s tem kršena pravica do sodelovanja pod enakimi pogoji v tekmovanjih, ki jih organizira NZS. Hkrati s tem pa je bilo negirano tudi splošno uveljavljeno načelo o napredovanju prvaka v višji rang tekmovanja (kjer višji rang tekmovanja obstoja).

MNZ Celje je enakopravni član NZS in s tem enakopravno izvršuje svoje dolžnosti in pravice, ki iz tega izhajajo. Menimo, da svoje dolžnosti iz članstva v NZS v celoti izpolnjujemo in pričakujemo, da bodo tudi naše pravice v celoti spoštovane in dane enake možnosti sodelovanja v tekmovanjih tudi klubom MNZ Celje, ki jih organizira NZS.

Ob tem želimo spomniti tudi na dejstvo, da bo v tekmovalnem letu 2014/15 na vseh nivojih tekmovanja s področja MNZ Celje tekmovalo:
– 20 članskih ekip,
– 13 mladinskih ekip,
– 17 kadetskih ekip,
– 24 ekip v kategoriji U15,
– 31 ekip v kategoriji U13.
V tekmovanjih, ki jih organizira NZS bo v prihajajočem tekmovalnem letu nastopilo 30 ekip s področja MNZ Celje. V tekmovanjih, ki jih organizira MNZ Celje pa 133 ekip. Vsak izmed 26 klubov, ki so svoje ekipe prijavili v tekmovanja bo nastopil s povprečno 6 ekipami. Iz navedenega izhaja, da je eden izmed osnovnih ciljev naših klubov kvalitetno delo z mladimi in ne le zgolj tekmovanje v članski kategoriji. V prihodnjem tekmovalnem letu bo tako v tekmovanjih MNZ Celje v kategoriji U11 in U9 nastopilo 58 ekip. V preteklem tekmovalnem letu pa je v obeh omenjenih kategorijah nastopalo 1135 otrok.

Glede na vsa zapisana dejstva, lahko z gotovostjo trdimo, da se tako na množičnost kot tekmovalne uspehe uvrščamo med večje MNZ-je v Sloveniji in hkrati s tem želimo, da se naši klubi glede na ostale tudi enakopravno obravnavajo. Zato vas še enkrat prosimo, da naš predlog preučite in glede na vse zapisano tudi ustrezno spremenite Sklepe NZS.

Predlagamo, da se novo besedilo glasi:
3. SNL sever
Po končanem prvenstvu se v 2. SNL uvrstita zmagovalca dodatnih kvalifikacij med prvaki vseh štirih 3. SNL. Iz 3. SNL sever neposredno izpadeta 13. in 14. uvrščena ekipa, glede na izpadle ekipe iz 2. SNL pa lahko tudi 11. in 12. uvrščena ekipa.
3. SNL sever v novem TL tvorijo:
– ekipe uvrščene od 2. do 10. mesta v preteklem TL = 9
– izpadle ekipe iz 2. SNL = 0 – 2
-poraženec dodatnih kvalifikacij med prvaki vseh štirih 3. SNL za napredovanje v 2. SNL = 0 – 1
– prvak Celjske lige = 1
– prvak Ptujske lige = 1
– prvak Mariborske lige = 1
Morebitna dodatna prosta mesta:
1 prosto mesto 11. uvrščena ekipa 3. SNL – S v preteklem TL;
2 prosti mesti 11. In 12. uvrščena ekipa 3.SNL S v preteklem TL

S spoštovanjem,
Medobčinska nogometna zveza Celje
Vlado Močnik
Predsednik MNZ Celje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…