Konec tega tedna bodo v spomladanske obveznosti zakorakali tudi klubi v 3. SNL sever. Po štirinajstih krogih najbolje kaže Mariboru B, ki je z dvanajstimi zmagami in dvema neodločenima izidoma še neporažen, pred drugo Rogaško pa ima že zajetnih dvanajst točk prednosti.


Vijoličasti bodo v pomlad krenili z nekoliko spremenjeno zasedbo. Od moštva, ki se lahko s 56 doseženimi in devetimi prejetimi zadetki pohvali z najučinkovitejšim napadom ter najtrdnejšo obrambo lige, se je poslovila peterica nogometašev. Bian Paul Šauperl, ki je bil s šestimi zadetki četrti najučinkovitejši igralec ekipe, se je znova pridružil Veržeju, ki ga čaka borba za obstanek v 2. SNL. Napredovanje med drugoligaše pa bodo Štajerci napadli še brez Mihe Bračka, Denija Štrausa, Damjana Prinega in Nejca Roberja, a četverica, ki se je preselila v Avstrijo, jeseni v ekipi trenerja Zvonka Breberja ni igrala vidnejše vloge.

Za nastope v 3. SNL sever bo po epizodi v Krškem znova kandidiral Ranko Moravac, edinega zimskega novinca pa predstavlja Tim Kolar, ki se je, po tem je v minulih letih zamenjal nekaj sredin ter bil član Domžal, Zavrča, Celja in Mure, vrnil v Ljudski vrt. Aljaž Cotman, Luka Uskoković, Valon Ahmedi, Daniel Vujčić in Anel Hajrić so bili med udeleženci priprav v Turčiji, a ostajajo na seznamu ekipe B za spomladanski del sezone. Mladi Mariborčani so začetni del vadbe sicer opravili na igrišču z umetno travnato površino v Ljudskem vrtu, za nekaj dni pa so se preselili tudi v Moravske Toplice.

Zvonko Breber nadaljevanje prvenstva pričakuje z optimizmom: “Verjamem, da bomo imeli na voljo ekipo za uresničitev cilja o osvojitvi prvega mesta. Da bomo nadaljevali, kjer smo ostali. Sodelovanje z Darkom Milaničem je ves čas brezhibno, tako je bilo tudi v pripravljalnem obdobju, ko smo usklajevali, kdo bo na treningih A ali B ekipe. Naša želja ostaja, da bi se v tem preskoku kdo izboril za igranje na višji ravni, nedvomno pa bo ob dragocenem nabiranju izkušenj v članski konkurenci vsaka tekma dobrodošla.”

Prvi nasprotnik Maribora B, ki je nekaj pripravljalnih tekem odigral tudi z Mejačem in Sallalichom v kadru, v nadaljevanju sezone bo Mons Claudius, ki bo v Športnem parku na Taboru gostoval v soboto, ob 15. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…