Nogometaši Maribora B so pripravljalni turnir v istrskem Medulinu zaključili še s tretjim porazom. Potem ko so v skupinskem delu turnirja Arena Cup izgubili s puljsko Istro in Vitezom, hrvaškim oziroma bosansko-hercegovskim prvoligašem, so se za peto mesto pomerili z beograjskim OFK-jem.


Beograjski “romantiki”, za katere je v začetni enajsterici zaigral tudi nekdanji Mariborčan Emir Dautović, so četo trenerja Marka Lešnika ugnali z izidom 4:1 in tako osvojili peto mesto. Vijoličastim, ki so znova nastopili tudi s precej mladinci, je tako pripadlo zadnje mesto. Beograjčani so povedli v 12. minuti, ko je vratarja Hamerja po samostojnem prodoru premagal Marko Janković. Slednji je v 24. minuti zadel še drugič in postavil tudi izid polčasa. Mariborčani so se srbskemu prvoligašu, ki je jesenski del sezone končal na šestem mestu lestvice državnega prvenstva, približali v 69. minuti, ko je protinapad izkoristil Bian Paul Šauperl, a Beograjčani v zaključku tekme niso dovolili, da bi jih vijoličasti ujeli. Za zmago s 4:1 sta zadela še Jovanović in Antić.

In še zanimivost, čeprav v klubu uradno še niso potrdili sklenitve sodelovanja z Iztokom Kavčičem, zdaj že nekdanjim trenerjem Gorice, je bil slednji na zapisniku zapisan kot pomočnik trenerja, podobno kot Zvonko Breber in Janko Irgolič, sicer trener vratarjev.

OFK BEOGRAD 4:1 MARIBOR B
Janković (12′, 24′), Jovanović (76′), Antić (88′); Šauperl (69′)
Maribor: Hamer, Curk, Fajić, Ploj, Vokić, Vujčić, Hajrić, Lorbek, Lazar, Marjanović, Rober. Na klopi: Vidić, Uskoković, Mulalić, Štraus, Šauperl, Volmajer, Leskovar, Kramarič. Trener: Marko Lešnik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…