V 3. SNL sever bodo vse tekme 15. kroga odigrana že danes popoldne. Vseh sedem tekem se bo pričelo ob 15. uri. Medtem ko bo vodilni Maribor gostoval v Lenartu, drugouvrščena Drava odhaja v Radlje ob Dravi. Najbolj zanimiv dvoboj se obeta v Celju, saj bo četrti Šampion na Olimpu gostil Podvince. Slednji so morali v uvodnem spomladanskem krogu v lokalnem obračunu priznati premoč ptujski Dravi, medtem ko so Celjani pred domačimi gledalci ugnali Bistričane. Jesenski obračun so v Podvincih z 1:2 dobili gostje, ki med zimskim premorom niso doživeli kaj veliko sprememb. Bo Podvinčanom uspelo maščevanje?


Vodilni Mariborčani po visoki zmagi nad Mons Claudiusom, bilo je 5:0, odhajajo na gostovanje v Slovenske gorice. Lenart je sezono pričel s porazom v Prevaljah, zagotovo pa je v spominu ostal tudi visok poraz z začetka sezone, saj so vijoličasti v drugem krogu tekmovanja napolnili njihovo mrežo. Bilo je kar 6:1, tudi tokrat bi bilo kaj drugega kot zmaga Maribora veliko presenečenje, čeprav bodo Mariborčani tudi tokrat zaigrali nekoliko oslabljeni. Ptujčani se tokrat odpravljajo v Radlje ob Dravi, ki so jih jeseni z dvema zadetkoma Nika Tisaja že ugnali. Varovanci trenerja Franca Fridla so z zmago nad Podvinci prednost pred najbližjimi zasledovalci povečali na šest točk, zato bodo lahko v Radljah zaigrali nekoliko bolj sproščeno, a z jasnim ciljem, lovom na nove tri točke.

Dvoboj sosedov na lestvici bodo spremljali tudi gledalci v Ravnah na Koroškem in Šentjurju. Šesti Fužinar bo gostil mesto višje uvrščeno Šmarje, ki je z zmago nad Radljami poskočilo na ligaški razpredelnici. Ravenčani, ki so v minulem krogu zgolj remizirali z Malečnikom, so bili jeseni boljši tekmec, čeprav so se kar dvakrat znašli v zaostanku, a po preobratu slavili z 2:3. Šentjurčani, ki zasedajo deveto mesto, se bodo tokrat pomerili z osmim Korotanom, ki je jeseni v zaključku tekme prišel do visoke zmage.

V obračunu dna lestvice se bosta v Rogatcu pomerila Mons Claudius in Malečnik, obe ekipi v lovu na obstanek potrebujeta točke, teh pa se ne bi sramovali niti pri AHA Emmi Bistrici, ki bo gostila Dravograd. Korošci so v prvem spomladanskem krogu kar nekoliko presenetljivo visoko izgubili s Šentjurjem, zato opravičila za nov spodrsljaj tokrat ne bo.

Pari 15. kroga 3. SNL sever:
ŠAMPION – PODVINCI
AHA EMMI BISTRICA – KOROŠKA DRAVOGRAD
FOSILUM ŠENTJUR – KOROTAN PREVALJE
AJDAS LENART – MARIBOR B
MONS CLAUDIUS – MALEČNIK
FUŽINAR NOŽI RAVNE – ŠMARJE PRI JELŠAH
RADLJE – DRAVA PTUJ (vse v soboto, ob 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jesenski prvaki zahoda se pripravljajo na misijo druga liga

Do začetka drugega dela sezone v tretji ligi nas loči še dober mesec. Do tedaj bo vseh 28 …