S spomladanskim delom sezone danes pričenjajo tudi tretjeligaši. Medtem ko bo v 3. SNL sever največ pozornosti požel obračun med ptujsko Dravo in Podvinci, sosedoma, ki zasedata drugo in tretje mesto na ligaški lestvici, bodo spomladanski del sezone, kot smo v napovedniku pisali že včeraj, odprli nogometaši Maribora B in Mons Claudiusa. Na Taboru pričenjajo ob 13. uri.


“Fantje so opravili aktivnosti z ustrezno prizadevnostjo, pristopom na visoki ravni. Veseli dojemanje obveznosti s pravim načinom razmišljanja, tudi zadnja pripravljalna tekma v Ivančni Gorici je strokovnemu štabu prinesla dovolj razlogov za zadovoljstvo. Petkov trening je potrdil željo po igri in komaj že čakamo, da se začne zares,” je za spletno stran mariborskega kluba dejal Marko Lešnik, trener B ekipe. Ta je pozimi ostala brez dvojice pomembnih adutov, saj sta Matic Črnic in Dejan Trajkovski sprejela prvoligaške izzive in prestopila v Domžale. Na uvodni spomladanski tekmi pa bo Lešnik pogrešal še dve pomembni figuri, saj Žiga Živko in Sven Dodlek zaradi poškodbe ne bosta mogla pomagati soigralcem, kar je zagotovo določena voda na mlin gostov iz Rogatca, ki jih vodi prekaljeni strelski maček Oskar Drobne. V mariborskem taboru sicer tudi pred začetkom spomladanskega dela sezone poudarjajo, da se na ligaško razpredelnico ne ozirajo, vijoličasti namreč po zdajšnjih pravilih ne morejo napredovati med drugoligaše: “Stanje na lestvici nas ne zanima, le pravi nivo. Želimo, da bodo naše tekme dinamične, v znamenju hitrosti, agresivnosti, razigranosti. Namen je znan. Razmišljali bomo le o vsaki naslednji tekmi, hkrati pa se posvečali usposabljanju igralcev za poznejše ali po potrebi tudi sprotne preskoke k članskemu moštvu.”

Med kandidati za nastop na uvodni tekmi so Aljaž Cotman, Marino Hamer, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver, Jani Curk, Luka Lazar, Damjan Marjanović, Matej Filipović, Nik Lorbek, Dino Hotić, Daniel Vujčić, Ranko Moravac, Martin Kramarič, Rok Sirk, Alen Ploj, Bian Paul Šauperl in Anel Hajrić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…