Zagotovo najzanimivejši obračun 24. kroga 3. SNL sever se obeta na ptujskem Mestnem stadionu, kjer bo domača Drava gostilna vodilni Maribor B. Po odsluženi kazni se v domače moštvo vrača Nastja Čeh, ki kljub svojim letom še vedno kaže odlične igre. Sicer imajo v domačem taboru nekaj težav s sestavo moštva, saj sta kaznovana Aljaž Horvat in Alen Hutinski, vendar to ne ovira načrtov ptujske čete, ki pa se kljub temu nadeja zmage pred domačimi gledalci. Medtem so Mariborčani v zaostalem srečanju med tednom pričakovano slavili proti ekipi Bistrice, so v dobri formi in se ne bojijo Ptujčanov, tako da pričakujemo več kot zanimivo nogometno srečanje.


V Lenartu bodo gostili moštvo AHA EMMI Bistrice, ki je med tednom izgubila že devetnajstič, tokrat jo je v zaostali tekmi premagal Maribor. Lenartčani so v zadnjih srečanjih pokazali nekaj dobrih predstav in so trenutno na varnih mestih na lestvici. Bistrica je nasprotnik, proti kateremu bi morali osvojiti nove tri točke. V Rogatec prihaja moštvo Šampiona iz Celja, ki ima pred domačini dve točki prednosti na lestvici. Obe moštvi sta v zadnjem srečanju slavili, Celjani so nekoliko presenetljivo visoko odpravili Dravograd. Rogatčani so na svojem igrišču zahteven nasprotnik in ni potrebno poudarjati, da si želijo tudi proti gostom iz Celja ostati neporaženi.

V Ravnah na Koroškem se na Mestnem stadionu obeta koroški derbi med Fužinarjem in Dravogradom. V Ravnah gre pričakovati vroče nogometno srečanje, v katerem kljub položaju na lestvici ni izrazitega favorita. Ravenčani se na domačih tleh ne bodo kar tako predali, tudi Dravograjčani pa so v zadnjih srečanjih pokazali, da so ranljivi in da se jih da premagat, a bodo skušali varovanci trenerja Žižka dokazati, da so imeli v Celju zgolj izjemno slab dan. V Šmarju pri Jelšah pričakujejo ekipo Malečnika. Glede na mesta na lestvici, rezultat ne bi smel biti vprašljiv, a vendar je Malečnik opozoril, da zna igrati in v prejšnjem krogu celo ugnal Podvince. Sicer so Šmarčani izraziti favoriti in upravičeno pričakujejo nove tri točke.

V Radljah ob Dravi se bo odvijal še en koroški derbi, saj Radeljčani gostijo prevaljski Korotan. Obe moštvi sta na lestvici blizu dna in nimata več veliko popravnih izpitov za izboljšanje pozicije in si zagotovita obstanek. Moštvi sta na lestvici izenačeni in tako lahko pričakujemo tudi tesno predstavo. Izrazitega favorita ni, zmage in pomembnih točk pa se bo veselilo moštvo, ki bo storilo manj napak. V Podvincih bodo gostili moštvo Fosilum Šentjurja, ki prihaja precej okrnjeno, saj bodo manjkali kar trije kaznovani nogometaši. Obe moštvi sta nazadnje izgubili in kažeta precej klavrno formo. Podvinčani so sicer ob pogledu na lestvico v vlogi favorita, vendar spomladi kažejo precej slabše predstave kot jeseni.

Pari 24. kroga 3. SNL sever:
AJDAS LENART – AHA EMMI BISTRICA
MONS CLAUDIUS – ŠAMPION
FUŽINAR NOŽI RAVNE – KOROŠKA DRAVOGRAD
DRAVA PTUJ – MARIBOR
ŠMARJE PRI JELŠAH – MALEČNIK (vse v soboto, ob 17:30)
RADLJE – KOROTAN PREVALJE (sobota, OB 19:00)
PODVINCI BETONARNA KUHAR – FOSILUM ŠENTJUR (nedelja, ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja bo vnovič napadala vrh 3. SNL

Nogometaši Dravinje so na generalki pred pričetkom nove sezone v 3. SNL visoko ugnali Šenč…