Medtem ko se je članska ekipa Maribora po prosti nedelji znova vrnila v Moravske Toplice, kjer bo nadaljevala s pripravami, se je B moštvo včeraj odpravilo proti Istri, v Medulin, kjer poteka prvi mednarodni turnir Arena Cup.


Moštvo trenerja Marka Lešnika je danes odigralo otvoritveno tekmo turnirja in doživelo visok poraz s puljsko Istro 1961. Hrvaški prvoligaš, ki je na zimski odmor odšel na osmem mestu lestvice, je bil za vodilno moštvo 3. SNL sever pretežak zalogaj, saj so v mreži vijoličastih končale štiri žoge. Ekipi sta bili v prvem polčasu precej izenačeni, dvakrat so preko kapetana Alena Ploja zapretili tudi Mariborčani, a je domači vratar Miranda dvakrat dobro posredoval. Istrani so povedli v 31. minuti, ko je mariborsko obrambo izigral Jo, zadel okvir vrat, žoga pa se je odbila do Jordana, ki je zadel z bližine. V drugem polčasu je za Maribor zaigralo tudi precej mladincev, priložnost pa je dobil tudi Nusmir Fajić, ki pa je igral le do 75. minute, ko ga je sodnik zaradi ugovarjanja izključil. V drugem polčasu so tako gledalci spremljali premoč domačih, ki so drugič zadeli že v četrti minuti, ko je po podaji Franjića zadel Ivančić. Po že omenjeni izključitvi Fajića je Istra številčno premoč izkoristila še z dvema zadetkoma. V 83. in 90. minuti se je pod oba zadetka podpisal Špehar.

Mariborčani bodo naslednje srečanje odigrali v petek, ko se bodo pomerili z Vitezom, enajstouvrščenim klubom bosansko-hercegovskega prvenstva.

ISTRA 1961 4:0 MARIBOR B
Jordan (31′), Ivančić (49′), Špehar (83′, 90′)
Izključen: Fajić (75′)

Istra 1961: Miranda, Kapetanović, Hadžić, Vukman, Tomić, Grković, Franić, Jordan, Šimić, Jo, Janjušević. Drugi polčas: Lovrić, Pavlović, Obšivač, Gregov, Heister, Hadžanović, Matoš, Franjić, Repić, Ivančić, Špehar. Trener: Igor Pamić.
Maribor:
Hamer, Sirk, Hotić, Moravac, Ploj, M. Filipović, Vujčić, Dodlek, Lazar, Marjanović, Rober. Igrali so še: Vidic, Uskoković, Štraus, Obrez, Fajić, Šauperl, Volmajer, Leskovar, Šoštarić Karić, Hajrić. Trener: Marko Lešnik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zavrčani tudi s prvoligaškimi izkušnjami

Danes ob 17.30 uri bodo novo sezono, svojo drugo zaporedno v 3. SNL, odprli tudi nogometaš…