Praznično obarvani 19. krog 3. SNL sever bodo s petkovo tekmo odprli nogometaši Šmartnega in Dravograda. Gre za srečanje ekip, katerih forma se povsem razlikuje, Šmartnemu ne steče, odraz tega je zadnje mesto, medtem ko Korošci igrajo fenomenalno, saj spomladi še niso izgubili in želijo tudi v Šmartnem ob Paki nadaljevati tradicijo pozitivnih rezultatov, z zmago pa bi ostali v boju za drugo mesto.


Uvodni sobotni obračun bo odigran v Ljudskem vrtu, na igrišču z umetno travnato površino. K vodilnim Mariborčanom v goste prihaja spomladi razigrani Fužinar. Maribor B je po porazu s Šampionom strnil svoje vrste in slavil na zahtevnem gostovanju v Slovenskih Konjicah. Ravenčani, ki pomladi še niso pokleknili, se zavedajo težavnosti gostovanja, a prihajajo v Maribor s svojo računico in želijo favoriziranim vijoličastim odščipniti vsaj kakšno točko. Nogometaši drugouvrščene Rogaške se odpravljajo v Dobrovce. Slatinčani so v zadnjih dveh srečanjih naravnali merilne naprave in tudi tokrat ciljajo na vse tri točke. Dobrovčani ne najdejo forme, ki jih je krasila jeseni, kar se pozna tudi na lestvici, na kateri so nazadovali na deseto mesto, zato bi jim prav prišla vsaj točka. Vse razen nove zmage Rogaške bi bilo pravzaprav veliko presenečenje.

V Rogatec prihaja vroči Šampion, ki je s skalpom Maribora in Korotana očitno le našel pravo formo. Celjani si želijo še četrte zaporedne zmage, s katero bi potrdili dobro pripravljenost, na lestvici pa bi se še malce povzpeli. Monsi pred svojimi navijači igrajo precej bolj suvereno kot v gosteh in se tudi tokrat ne ozirajo na nasprotnika, ki si ga želijo s svojo igro podrediti. Lenartčani se bodo še drugič zapored predstavili domačim navijačem, po točki v prejšnjem krogu proti Monsom v goste prihaja Šmarje pri Jelšah, ki je spomladi nekoliko popustilo, a vseeno v prejšnjem krogu pokazalo pravi obraz. Šmarčani so z igralcem manj slavili proti Vidmu. Lenartčani si tudi tokrat želijo vsaj točke. Derbi začelja lestvice bo odigran na Brunšviku, v goste prihajajo Videmčani. Brunšvik je v prejšnjem krogu doživel pričakovan poraz v Rogaški Slatini, medtem Videmčani niso izkoristili številčne prednosti in so v Šmarju pri Jelšah ostali praznih rok. Na Brunšviku so mnenja, da je Videm idealen nasprotnik, da po dolgem času vknjižijo nove točke, dodatno pa jih bo motiviralo tudi sla po maščevanju in hudem jesenskem porazu v tekmi z Videmčani.

Prava poslastica pa se obeta pod prevaljskimi reflektorji. Korotan gosti konjiško Dravinjo, ki za Korošci zaostaja zgolj točko. Prevaljčani bodo pred svojimi gledalci na popravnem izpitu, saj so v nedeljo doživeli hladen tuš v Celju, medtem ko tudi Konjičanom ni uspelo pripraviti presenečenja proti Mariborčanom. Korotan na domačem igrišču igra fantastično, ob bučni podpori ima v svojih navijačih pomembnega dodatnega igralca. Konjičani se sicer zavedajo, da jih na Prevaljah čaka izjemno težka preizkušnja, a se želijo domov vrniti neporaženi ter se z novimi točkami obdržati v boju za drugo mesto.

Pari 19. kroga 3. SNL sever:
ŠMARTNO 1928 : DRAVOGRAD (v petek, ob 17:00)
MARIBOR B : FUŽINAR RAVNE SYSTEMS (v soboto, ob 13:00)
AjDAS LENART : ŠMARJE PRI JELŠAH (v soboto, ob 16:00)
 S.ROJKO DOBROVCE : ROGAŠKA
ZU-VIL BRUNŠVIK : VIDEM
(obe v soboto, ob 16:30)
MONS CLAUDIUS : ŠAMPION (v soboto, ob 17:00)
KOROTAN PREVALJE : DRAVINJA (v soboto, ob 18:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…