V 3. SNL sever se bo 16. krog se bo pričel s srečanjem v Rogatcu, kjer bo gostoval Korotan. Prevaljčani lovijo drugo mesto, na katerega bi se lahko prebili ob ugodnem razpletu dvoboja med Šmarjem in Rogaško. Vodilni Maribor B bo gostoval v bližnjem Lenartu.


Tretjeuvrščeni Korotan bo že sredi sobotnega opoldneva pričel obračun z Mons Claudiusom, ki je v pred tednom dni dokaj pričakovano ostal brez točk pri vodilnem Mariboru, a prikazal všečno predstavo, na kateri gojijo optimizem, da tokrat točke ostanejo doma. V domačem taboru se zavedajo moči Korošcev, ki so v odlični seriji, v uvodnem pomladanskem krogu pa so doma odpravili Šmarje pri Jelšah. Prav v Šmarju se obeta pravi derbi, kamor prihaja sosednja Rogaška. Ekipi na ločita zgolj dve točki, obeta se ogorčen boj za zmago. Gostitelji si obetajo nov komplet treh točk, za nameček pa Šmarčani slovijo kot izrazito domača ekipa, a imajo tokrat nekaj težav pri sestavi enajsterice, saj sta kaznovana Andrej Debelak in Jure Zagajšek. Tudi gostje ne bodo zaigrali v popolni postavi, saj Aleš Grošič nima pravice nastopa. Ne glede na nekaj kadrovskih težav obeh strategov se obeta zanimivo srečanje, izrazitega favorita pa ni.

Maribor B ima na videz najlažjo nalogo med vsemi, saj odhaja v goste k predzadnjemu Lenartu. Vijoličasti so v minulem tednu pošteno namučili z Monsi, medtem ko so Lenartčani s tremi zadetki v gosteh odpravili Šmartno ter zabeležili šele drugo zmago sezone. Favorit je kljub temu jasen, gostje bi morali glede na položaj na lestvici, kakovost kadra in ambicije vknjižiti nove točke. Dravograjčani se po uvodni pomladanski točki nadejajo polnega izkupička. Videmčani so uvodoma morali priznati premoč Fužinarju in se zavedajo zahtevnosti naloge. Dravograjčani imajo na lestvici lepo prednost pred tokratnim tekmecem, v taboru Korošcev pa si želijo nadaljevati pozitiven niz, ki so ga pričeli e jeseni. Nove točke bi Dravogradu prišle še kako prav v boju za vrh lestvice.

Še eno sobotno srečanje bo odigrano na Koroškem, k Fužinarju prihaja Brunšvik. Ravenčani so pred tednom dni slavili pri Vidmu, a ob tem izgubili dva pomembna člana, Mario Crnjac in Andrej Čapelnik tokrat nimata pravice nastopa. Tudi gostje po osvojeni točki na Koroško prihajajo oslabljeni, počival bo Sergej Krajnc. Ekipi na prvenstveni lestvici ločijo štiri točke, v taboru gostov se želijo domov vrniti neporaženi, a tudi v domačem taboru stavijo na novo dobro predstavo in tri točke, ki bi jih približale sredini prvenstvene lestvice. V Slovenskih Konjicah bo Dravinja gostila Dobrovce. Konjičani, ki so v preteklem krogu z nekaj sreče izvlekli točko na Brunšviku, na svojem igrišču igrajo precej bolj suvereno kot v gosteh in si želijo osvojeno točko nadgraditi s tremi v tekmi pred svojimi navijači. Gostje so v preteklem krogu na kolena spravili Šampion in na tem gradijo tudi optimizem pred zahtevnim gostovanjem. V Slovenskih Konjicah se obeta zanimiv nogometni obračun, ki ga lahko odloči že najmanjša napaka.

Edino nedeljsko srečanje bo odigrano v Celju, kjer bo Šampion gostil Šmartno. Tekmeca bosta skušala preboleti poraz v minulem vikendu. Celjani, ki ne najdejo prave forme, upajo, da tokrat le strejo nasprotnika in zabeležijo šele peto zmago v prvenstvu in se z novimi točkami vsaj malce približajo sredini lestvice. Gostje, ki v Celje ne prihajajo z belo zastavo, se zavedajo, da jih čaka zahtevna naloga, a si v vijoličastem taboru želijo čimprej pobegniti z dna lestvice, za kar pa nujno potrebujejo točke.

Pari 16. kroga 3. SNL sever:
MONS CLAUDIUS : KOROTAN PREVALJE
(v soboto, ob 12:00)
ŠMARJE PRI JELŠAH : ROGAŠKA
DRAVOGRAD : VIDEM
FUŽINAR RAVNE SYSTEMS : ZU-VIL BRUNŠVIK
DRAVINJA : S.ROJKO DOBROVCE
AjDAS LENART : MARIBOR B
(vse v soboto, ob 15:00)
ŠAMPION : ŠMARTNO 1928
(v nedeljo, ob 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…