V uvodni tekmi predzadnjega kroga 3. SNL center si je Bravo, kot smo že poročali, zagotovil naslov prvaka. Precej zanimiv pa ostaja boj za drugo mesto, ki še vodi v 2. SNL, saj se zanj še naprej borita Ilirija in Bled. Hkrati so se stvari zapletle tudi na samem dnu lestvice, v boju za obstanek.


Ilirija je doma gostila Ivančno Gorico, ki je Ljubljančanom v letošnji sezoni zadala edini poraz. Dvomov o zmagovalcu je bilo konec že v prvem polčasu, saj je Ilirija vodila s 3:0. S prvencem je mrežo gostov načel Lenart Lesar, z dvema zadetkoma mu je sledil še Žiga Urtelj in postavil izid polčasa. Za piko na i je v 91. minuti zadel še Žiga Anželj in krog pred koncem Ilirijani držijo dve točki prednosti pred Bledom, kar jih v tem trenutku vodi v 2. SNL. Bled se je s težkega gostovanja pri Zagorju domov vrnil z novo zmago, ki jih še naprej drži v stiku z drugim mestom. Gorenjci so odpor Zagorja strli v drugem polčasu, zadetka sta v 61. in 68. minuti prispevala Ladislav Stanko in Armin Pašić. Blejce v zadnjem krogu čaka še nekoliko težje delo, saj v goste prihaja Bravo, medtem ko bo Ilirija potrditev drugega mesta iskala v Lescah.

Pomembnih zmag sta se veselila Rudar, ki je premagal Savo, in Grosuplje, ki je doma slavilo nad Kolpo. Dolenjci so oba zadetka dosegli v drugem polčasu in z zmago skočili na deveto mesto lestvice. V prvem polčasu so mreže mirovale, za vodstvo Grosupeljčanov je poskrbel s sedmimi zadetki najboljši strelec Andraž Žugič. Zmago je tri minute pred koncem tekme potrdil Marko Vidič. Belokranjci so s 24 točkami na desetem mestu poravnani z Rudarjem. Zasavci so namreč Kranjčanom vrnili za poraz v jesenskem delu ter lahko še vedno računajo na obstanek v ligi. S porazom si je tudi Sava nekoliko otežila položaj, saj jih v zadnjem krogu lahko ujameta Kolpa in Rudar, oboji pa so v medsebojnih dvobojih boljši od Gorenjcev. Rudar je v vsakem od polčasov zadel po dvakrat, v prvem polčasu sta zadetka dosegla Antonio Jurić in Jan Berger, v drugem delu pa je bil dvakrat uspešen Tom Zalaznik.

Velesovo je po porazu z zadnjeuvrščeno Jevnico izgubilo vse možnosti za obstanek v ligi. Gostje so do tretje zmage prišli po preobratu v drugem polčasu, po tem ko je Velesovo z zadetkom Sebastjana Petrača ob polčasu vodilo. V 57. minuti je izid poravnal Miloš Zorko, še dvakrat pa so bili uspešni ob samem koncu srečanja. V 83. minuti je za vodstvo zadel Matic Pust, dve minuti kasneje pa je bil z bele točke uspešen Jure Kočevar. V nedeljo sta 25. krog zaključila Komenda in Šenčur, tekma ni imela posebnega naboja. saj sta si moštvi že zagotovili obstanek, izgubili pa sta tudi možnosti za napredovanje v višji rang. Zmaga je ostala v domačih rokah, zadetka sta dosegla Vladan Petrović v prvem polčasu in takoj po prihodu s slačilnic še Luka Štruklec. Komenda bo prvenstvo zaključila na sedmem mestu, Šenčurjani, ki so se razšli s trenerjem Gogićem, pa se bodo v zadnjem krogu z Zagorjem udarili za peto mesto.

Rezultati tekem 25. kroga 3 SNL center:
AŠK BRAVO 11:0 ŠOBEC LESCE   
Tučić 19′, 20′, 42′, 55′, 62′, 65′, 84′, 87′, Dobnikar 30′, Frelih 44′, Agboyi 72′
ZAGORJE 0:2 BLED HIRTER
Stanko 61′, Pašić 68′
BRINJE GROSUPLJE 2:0 KOLPA
Žugič 54′, Vidič 87′
VELESOVO 1:3 JEVNICA
Petrač 24′; Zorko 57′, Pust 83′, Kočevar 85′ (11m)
RUDAR TRBOVLJE 4:0 SAVA KRANJ
Jurić 22′, Berger 36′, Zalaznik 46′, 69′
ILIRIJA 4:0 IVANČNA GORICA
Lesar 19′, Urtelj 24′, 35′, Anželj 91′
KOMENDA 2:0 TINEX ŠENČUR
Petrovič 10′, Štruklec 46′

Foto in video: Grega Rozina

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…