Po napornem tednu, v katerem so odigrali sedmih, osmih dneh v prvoligaškem ritmu odigrali kar tri srečanja, v prazničnih dneh nekoliko lažje dihajo tudi tretjeligaši. Medtem ko je v centralni, vzhodni in zahodni skupini boj za prvi dve mesti še povsem odprt, borba za vrh lestvice v 3. SNL sever že dobiva jasnejšo sliko.


Maribor B si je pred dobrim tednom že zagotovil naslov prvaka, pomemben korak k osvojitvi drugega mesta pa so s sobotno zmago nad Korotanom storili tudi Slatinčani, ki so Prevaljčane pred svojimi gledalci ugnali z 0:2. Gostitelji so odpor gostov zlomili v 76. minuti, ko je zadel Aleš Grošič, dve minuti pred koncem pa je zmago potrdil Alen Neskić, ki je po koncu tekme spregovoril tudi za SNPortal: “Tekma je bila trda in težka. Vemo, da Korošci igrajo trd in moški nogomet. Dvoboji so bili močni, tekma se je lomila na sredini igrišča. Že v prvem polčasu smo imeli veliko priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Nasprotnik se je večino časa branil in težko je bilo prebiti njihov bunker. Pred drugim polčasom smo se dogovorili, da moramo biti še konkretnejši in z globinskimi žogami ogrožamo nasprotnikova vrata. To se nam je tudi obrestovalo, z golom petnajst minut pred koncem srečanja smo zlomili nasprotnika.” 

Na roko Rogaške so šli tudi ostali rezultati zasledovalcev, saj je Dravinja izgubila s Šampionom, Dravograd pa z Mons Claudiusom. Prav Rogatčani, ki so se z deseto zmago prebili na tretje mesto, bodo naslednji tekmec Rogaške. Z novo zmago bi bili Slatinčani že izjemno blizu preboju v 2. SNL. “Smo blizu, a še vedno daleč, a nas čakajo še štiri zahtevna srečanja. Že v soboto nas čaka lokalni derbi v Rogatcu. Monsi so v odlični formi, če se ne motim, so se z današnjo zmago že prebili na tretje mesto. Gre za lokalni derbi in dvoboj visokouvrščenih ekip. Ne veselimo se še druge lige, najprej moramo opraviti svojo nalogo na tretjeligaških igriščih in sezono zaključiti na drugem mestu,” svari prvi strelec črno-belih, ki z 19 zadetki zaostaja zgolj za Anelom Hajrićem. Napadalec se že veseli sobotnega sosedskega derbija v Rogatcu: “Gre za lokalni derbi, tribune bodo polne, vzdušje in adrenalin bosta na visoki ravni. Igra bo prava, gledalci v lokalnem derbiju ne bodo prikrajšani za ničesar, niti za zadetke.”

Foto: Danilo Vezjak

Po Alenu Neskiću je pred naš mikrofon stopil tudi Neskić starejši. Ibrahim Neskić, ki je Rogaško pred dobrim letom popeljal med tretjeligaše, zdaj pa jo bo očitno še v drugi rang slovenskega nogometa, je bil zadovoljen s predstavo svojega moštva: “Potrdilo se je, da je šlo za derbi, ekipi sta igrali na visoki ravni. Nasprotnik je prišel po točko in se branil na svoji polovici. Težko je bilo priti skozi zgoščeno obrambo, vendar smo igrali strpno in čakali svoje priložnosti, ki smo jih imeli že v prvem polčasu. Korotan je bil nevaren v uvodu prvega polčasa, ko je po enem od kotov dobro posredoval naš vratar. Zatem je steklo, uspeli smo priti za hrbet nasprotnika, ustvarili smo si deset čistih udarcev v okvir gola, dva sta končala v mreži. Danes smo dokazali, da zasluženo zasedamo drugo mesto. Odigrali smo čvrsto in dobro tekmo, glede na to, da smo v treh tednih odigrali tri zahtevne tekme. Danes smo lahko srečni in zadovoljni, na koncu smo zasluženo slavili.”

Ibrahim Neskić, ki je na slatinski zelenici močan pečat pusti že v času, ko je Steklar po slovenski osamosvojitvi dve sezoni igral tudi v prvoligaški konkurenci, Rogaško počasi pelje na pota stare slave, a prekaljeni strateg pri vprašanju glede druge lige umirja žogo, čeprav poudarja, da si je moštvo s predstavami in rezultati zaslužilo drugoligaški izziv: “V prvi vrsti gremo s tekme v tekmo. Kot tretjeligaški novinec smo v sezono vstopili s ciljem obstanka, morda uvrstitve v prvi polovici lestvice. Naši rezultati in igre so pokazali, da smo v tem trenutku pripravljeni za nekaj več. Drugo mesto je zasluženo, lestvica kaže realen pogled. Šli bomo s tekme v tekmo, če bomo zadržali drugo mesto, ki vodi v 2. SNL, pa sem prepričan, da bo vodstvo znalo reagirati.”

Tako kot prvi strelec Slatinčanov, se tudi strateg Rogaške že veseli sobotnega gostovanja v sosednjem Rogatcu, kjer je v preteklosti prav tako že deloval. “Gre za lokalni derbi, ki prinaša poseben draž, ne glede na uvrstitev ene ali druge ekipe. Veselim se tekme, saj tudi Mons Claudiusu spomladi igra zelo dobro in je že na tretjem mestu. Pričakujem dobro tekmo, prepričan sem, da bo gledalcev veliko, na koncu pa naj zmaga boljši in srečnejši,” zaključuje 55-letni strateg.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…