Po potopu črnomaljske Bele krajine, ki je po preizkušanju med prvoligaši dolga leta igrala v 2. SNL, se podobno kot v Prekmurju, tudi v Beli krajini v letošnji sezoni lahko sprijaznijo zgolj s tretjeligaškim nogometom.


V 3. SNL center letos nastopa Kolpa iz Podzemlja, Belokranjci pa nimajo daleč niti do tekem Kočevja. Obema pred začetkom spomladanskega dela sezone ne kaže preveč dobro, saj se kluboma obeta boj za ostanek, Kočevje se z dvanajstimi točkami nahaja zgolj pred zadnjim Britofom, medtem ko je Kolpa z dvema točkama več tri mesta višje. Belokranjska tekmeca sta se včeraj pomerila v pripravljalni tekmi, prepričljive zmage pa se je na črnomaljskem igrišču Vražji kamen veselilo moštvo iz Podzemlja, ki je z izidom 4:1 vsaj deloma maščevalo prvenstveni poraz, ko je obračun v korist Kočevcev odločil Alen Turščak.

V kočevski mreži so vse štiri žoge končale že v prvem polčasu, ko so zadeli izkušeni Marko Žagar, dolgoletni igralec Bele krajine, Žiga Kočevar, ki se je v lanski sezone preizkušal tudi v dresu novomeške Krke, in Jernej Štukelj, ki je v polno meril dvakrat. Častni zadetek je v drugem polčasu prispeval Siniša Kajiš.

KOLPA 4:1 (4:0) KOČEVJE
Štukelj (2x), Žagar, Kočevar; Kajiš

Foto: Boštjan Šmalcelj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…