Z današnjim obračunom Maribora B in Dravograda se povsem zares pričenja tudi pomladanski ples v severni skupini 3. SNL, ki sta ga s sicer zaostalim srečanjem štirinajstega kroga otvorila Radlje in Fužinar. Jeseni še neporaženi Mariborčani se v nadaljevanje sezone podajajo s spremenjeno zasedbo in šestimi točkami prednosti pred Brežicami.


Kot je poudaril mariborski strateg Zvonko Breber, želijo vijolice prvenstvo zaključiti na vrhu ligaške razpredelnice, svoje načrte pa imajo tudi Brežičani, ki uvodoma gostijo pri zadnjeuvrščenih Podvincih. Posavci, ki letos prvič tekmujejo v tretjem razredu slovenskega nogometa, so z drugim mestom najprijetnejše presenečenje jesenskega dela sezone. “Z jesenskim delom tekmovanja sem zelo zadovoljen, saj smo izpolnili zastavljene želje trenerja Brdika, ki so bile v začetku prvenstva postavljene veliko višje od ciljev kluba,” je pogovor za SNPortal pričel Robert Drugovič, sicer kapetan brežiškega moštva, ki je jeseni doživelo zgolj dva poraza, ob še dveh remijih pa so varovanci Antonija Brdika slavili kar deset zmag, kar je bilo na koncu dovolj za 32 točk. S pridnim zbiranjem točk želijo Brežičani nadaljevati tudi spomladi: “V spomladanskem delu sezone načrtujemo nadaljevati z dobrimi rezultati, ki bi nas vodili med drugoligaše. Sam pa bi rad prispeval ekipi to, kar od mene zahteva trener. Ob napredku v svoji igri si želim, da bi na koncu sezone dosegli želeni cilj.”

Brežičani so v pripravah ugnali tudi Krko. (Foto: Mirsad K. Čavalić)
Brežičani so v pripravah ugnali tudi Krko. (Foto: Mirsad K. Čavalić)

“Pred spomladanskim delom sezono je vzdušje malce bolj sproščeno. V moštvu se dobro razumemo, kar pa se ni spremenilo od začetka,” poudarja 24-letni vezist. Tudi Brežičani, ki so v pripravah na nadaljevanje sezone odigrali kar dvanajst tekem in ugnali novomeško Krko, v zimskih mesecih niso mogli ubežati spremembah. Ob Ibrahimu Sendiću so domače vrste zapustili Tomaž Kožar, Tadej Šepetavc in Anže Smukovič, mlajši brat Dejana Kelharja, vsi trije so se preselili v avstrijski WSG Witersdorf. Brežičani so največ novincev poiskali v Krškem. Naziv najbolj zveneče okrepitve pripada zimzelenemu Slaviši Dvorančiču, kot posojeni nogometaši Krškega pa se bodo v 3. SNL dokazovali Luka Hudopisk, Marko Felja in majski junak drugoligaškega slavja David Bučar. Iz Krškega sta se v Brežice preselila tudi Blaž Žerjav in vratar Primož Levičar, moštvu pa sta se pridružila tudi Rok Krajnc in Ante Džaja. Drugovič je tako igralec z enim najdaljših stažev v klubu, ki je člansko zasedbo zbral šele pred nekaj leti: “Ker sem se iz Ljubljane selil v domače okolje, sem potreboval klub v bližnji okolici, da sem lahko nadaljeval s treniranjem. Isto leto se je ponovno zbrala članska ekipa Brežic, ki sem se ji kmalu po začetku priprav tudi pridružil.”

Drugoviča, ki je s sedmimi zadetki za Jurico Jelećem drugi strelec Brežic, smo za konec povprašali še o trenerskem tandemu Brdik – Mlakar: “Dobro se povezujeta in skupaj nam vsak na svoj način poskušata pomagati do boljše in hitrejše igre.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanja drugoligaša s petardama do treh točk, Dravograd do prve točke

Osmi krog vzhodne tretjeligaške lige, je v prvem koncu tedna meseca oktobra je prinesel 25…