Maribor B je tri kroge pred koncem tretjeligaških prvenstev edini, ki je tudi teoretično potrdil drugoligaško vstopnico. Na dobri poti do tega pa sta še dva kluba. Rogaška namreč potrebuje le še točko, napredovanje v 2. SNL pa bi si lahko z jutrišnjo zmago priigrali tudi nogometaši Brava.


Rumeno-modri bodo na osrednjem igrišču ŽAK-a gostili neugodno Zagorje, ki je jeseni že zagodlo vodilni ekipi 3. SNL center. Bravo ima na prvem mestu lestvice pet točk prednosti pred Ilirijo, tretji Bled pa zaostaja še dve točki več. Razlika med vodilno trojico je ostala nespremenjena tudi po 23. krogu, ko je Bravo dobil zahtevno gostovanje v Komendi. Zmagovalca je z dvema zadetkoma odločil Milan Tučić, ki je po zmagi spregovoril tudi pred klubsko kamero. “Dobili smo zahtevno tekmo, lahko rečemo, da eno težjih gostovanj v ligi. Celoten teden smo se pripravljali na Komendo. Zavedali smo se, da bo nasprotnik agresiven in bo šel čvrsto nad nas. Proti Ljubljančanom so vselej zelo motivirani in proti nam odigrajo dobro tekmo. Vemo, kaj je ta tekma prinašala, saj sta se Ilirija in Bled s tekmo več približala, mi pa smo potrebovali zmago. Odigrali smo čvrsto tekmo, v vsakem polčasu zabili zadetek in zmaga je popolnoma zaslužena,” je dejal 20-letni napadalec, z 21 zadetki drugi strelec prvenstva.

Svoje varovance je po tekmi s Komendo pohvalil tudi Dejan Grabić, ki je pred tedni na klopi zamenjal Boštjana Krefta in je v krstni članski trenerski izkušnji na pragu, da se z moštvom prebije v 2. SNL. Bravo bo namreč že v četrtek, ko v goste prihaja Zagorje, potrjeval drugoligaško vstopnico. Grabić se je že po zmagi v Komendi ozrl proti prihodnosti: “Tudi Zagorje ne bo lahek nasprotnik. Se pa moramo dobro spočiti, saj so fantje v tekmi s Komendo vložili veliko energije. Časa za to imamo dovolj. Nadaljevali bomo v enakem ritmu, že pred četrtkovo tekmo bomo verjetno imeli nekaj sestankov glede teorije, taktike in modela igre. Oziramo se že v naslednjo sezono, saj bomo v zadnjih treh tekmah dokončno oblikovali okostje ekipe, ki bo verjetno ostalo dokaj nespremenjeno. Videli pa bomo, kako znajo fantje, ki so morda na robu okostja za prihajajočo sezono, reagirati in sprejeti naše principe, torej usmerjenost v globino, direktnost in hitrost. Prepričan sem, da so tega sposobni vsi, na njih pa je, v kakšni meri bodo to znali pokazati.”

Z zmago bi si Bravovci tudi teoretično že zagotovili eno od prvih dveh mest, ob pomoči kranjske Save, ki prav tako v četrtek gosti Ilirijo, pa bi lahko Grabićeva četa osvojila naslov prvaka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…