V derbiju kroga sta se v nedeljskem dopoldnevu pomirila Videm in Šmartno. Videmčani so pričeli izjemno in že v 13. minuti srečanja povedli, ko je Dominik Božak gostitelje popeljal vodstvo, ko je iz najstrožje kazni ugnal Damirja Mušiča. Videmčani so prednost povišali v 27. minuti, ko je mrežo gostov zatresel Rok Mohorko. Tik preden sta ekipi odšli na odmor so Videmčani ponovno udarili, za novo še občutnejšo vodstvo je poskrbel Nikola Antolič. Tudi drugi polčas so Videmčani imenitno otvorili, v peti minuti nadaljevanja je še drugič na srečanju mrežo zatresel Dominik Božak. Dobrih trinajst minut pred iztekom rednega dela je izvrstno predstavo s svojim tretjim zadetkom kronal Dominik Božak, ki je tako potrdil nove tri točke, s katerimi so Videmčani ponovno zavzeli vrh lestvice. Šmartno je z porazom zdrsnilo na tretje mesto.


V Rogatcu so se nove še osme zmage veselili nogometaši Bistrice. Bistričani so pričeli izjemno in že v 4. minuti srečanja povedli, ko je domačega vratarja premagal Aljaž Polegek. Dobre pol ure zatem so Monsi uspeli rezultat izenačiti, ko je lastnega vratarja Jako Dabanoviča premagal Aljaž Ramot. V sredini drugega polčasa so Bistričani še drugič na srečanju uspeli povest, za novo vodstvo je še drugič na srečanju zadel Aljaž Polegek. Monsi so sicer poskušali še drugič rezultat poravnati, vendar so gostje v sodniškem podaljšku še enkrat zadeli, natančen je bil rezervist Vito Gorza, in tako zapečatili usodo Monsov. Bistričani z osmo zmago ostajajo na drugem mestu lestvice z enakim točkovnim izkupičkom kot vodilni Videm, Monsi ostajajo na predzadnjem devetem mestu.

Do nove pomembne še pete prvenstvene zmage so pred svojimi gledalci prišli nogometaši Dravograda, ki so ugnali celjski Šampion. Vseh tristo gledalcev še ni bilo dobro na svojih sedežih, ko so Korošci že povedli. Že v 4. minuti je Mitja Čede poskrbel za vodstvo Dravograjčanov. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela so Korošci svoje vodstvo še povišali, za občutnejšo razliko je poskrbel rezervist Jan Razgoršek. Vodstva Dravograjčani do konca tekme več niso izpustili iz rok, z novimi tremi točkami pa so se na lestvici povzpeli na peto mesto, Celjani ostajajo na četrtem mestu.

Nogometaši Pohorja tudi v enajstem poskusu niso prišli do prve zmage, tokrat so jih doma ugnali nogometaši Zreč. Maloštevilni gledalci so vodilni zadetek Zreč videli že v 8. minuti, ko je domačega vratarja Boštjana Holcmana ugnal Matej Vinkovič. V lovu na zaostanek so Rušani sicer poskušali, a dobrih dvanajst minut pred iztekom srečanja ostali še brez Aleša Krela, ter Zrečanom olajšali pot do treh točk, s katerimi so se gostje povzpeli na sedmo mesto. Rušani ostajajo na dnu lestvice.

V zadnji tekmi tega kroga je konjiška Dravinja doma zanesljivo odpravila Pesnico. Konjičani so povedli že v 9. minuti srečanja, ko je gostujočega vratarja Miho Zagorška premagal Žan Ramšak. V 22. minuti so Konjičani svoje vodstvo še utrdili, na žalost je lastno mrežo zatresel Andrej Pilih. Po dobre pol ure igre so Konjičani še tretjič zadeli, natančen je bil Blaž Brglez. V peti minuti nadaljevanja so Konjičani ostali brez Jerneja Čerenaka, a kljub igralcu manj zadržali prednost treh zadetkov, ter se na koncu veselili četrte zmage s katero so se povzpeli na šesto mesto lestvice. Pesničani so zdrsnili na osmo mesto.

Rezultati 11. kroga 3. SNL sever:

Mons Claudius : Kety emmi Bistrica 1:3 (1:1)

70; Ramot 34`-ag; Polegek 4`, 67`, Gorza 92`

Videm pri Ptuju : Šmartno 1928 5:0 (3:0)

160; Božak 13`-11m, 50`, 77`, Mohorko 27`, Antolić 43`

Avto Grubelnik Dravograd : Šampion 2:0 (1:0)

300; Čede 4`, Razgoršek 76`

Pohorje : Zreče 0:1 (0:1)

50; Vinkovič 8`

RK: Krel 78` – Pohorje

Dravinja : Tehnotim Pesnica 3:0 (3:0)

80; Ramšak 9`, Pilih 22`-ag, Brglez 30`

RK: Čerenak 50` – Dravinja

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …