Deveti prvenstveni krog v 3. SNL sever bo odigran v dveh igralnih dnevih, tri srečanja bodo na sporedu v soboto, v nedeljo pa preostali dve. Najzanimivejši sobotni dvoboj bi moral biti odigran v Celju, kjer bo domači Šampion gostil ekipo konjiške Dravinje. Celjani so v zadnjih dveh krogih dvakrat priznali premoč in domačini bodo proti Konjičanom naredili vse, da prekinejo črno serijo. Medtem so tudi Konjičani nanizali dva zaporedna poraza in s tem zdrsnili na osmo mesto lestvice. Na Olimpu gre pričakovati zanimivo srečanje, mogoče iz obeh strani malo bolj previdno, saj si nobena izmed ekip ne želi po 90. minutah zabeležiti še tretjega zaporednega poraza.  


Šestouvrščene Zreče bodo gostile četrtouvrščeno Pesnico, ekipi sicer na lestvici ločita dve točki. Zrečani so nazadnje priznali premoč Bistrici v gosteh, medtem ko so Pesničani doma ugnali Šampion. Zreče so v iskanju tretje prvenstvene zmage s katero bi se lahko zavihtele na lestvici pred Pesnico, kar je vsekakor dodaten motiv. V lanski sezoni so se v Zrečah veselili domači nogometaši, ki bodo verjetno poskušali narediti vse, da pridejo, do treh točk proti zelo zahtevnemu nasprotniku.

V tretji sobotni tekmi bodo v  Rogatcu domači Monsi gostili ekipo Dravograda. Monsi so po klavrnem začetku sezone, v zadnjih štirih tekmah, ostali nepraženi, od tega so v zadnjih dveh dvakrat slavili. Dravograjčani, ki pred tedni nakazali dvig forme, pa so v zadnjih dveh krogih doma dvakrat priznali premoč tekmecem. Monsi bodo doma iskali nove točke, ter upali, da v petem zaporednem poskusu ostanejo nepremagani, medtem ko Dravograjčane ponovno čaka težka preizkušnja, v kateri bodo Korošci zagotovo naredili vse, da ostanejo nepremagani. Pod Donačko goro se obeta zanimiva preizkušnja v kateri izrazitega favorita za tri točke ni.

Uvodni nedeljski dvoboj bo odigran v Vidmu pri Ptuju, kjer bo vodilni Videm gostil Bistrico. Srečanje v Športnem parku Videm lahko brez zadržkov razglasimo za derbi kroga. Vodilni Videmčani bodo proti tretjeuvrščeni Bistrici iskali še osmo prvenstveno zmago s katero bi ohranili vodilno pozicijo na prvenstveni lestvici. Videmčani so v zadnjem srečanju pred svojimi gledalci s pol ducata zadetkov odpravili Pohorje. Bistričani se nahajajo v seriji dveh zaporednih zmag in trdno držijo tretje mesto na lestvici. Varovanci Primoža Kračuna bodo poskušali presenetiti Videmčane in jim prizadejati še drugi poraz v sezoni, s katerim bi dodatno zaostrili vrh lestvice.

Zadnje srečanje 9. kroga bo odigrano v Šmartnem ob Paki, kjer bo Šmartno gostilo ruško Pohorje. Šmartno zaseda drugo mesto na lestvici, medtem ko so Rušani povsem na dnu lestvice in na svojem računu še nimajo zmage. Glede na trenutno formo obeh ekip gre pričakovati nove tri točke Šmartnega s katerimi bi se ob ugodnem razpletu derbija na Vidmu, domačini lahko zavihteli tudi na vrh lestvice. Vse razen novih treh točk domačih, bi bilo pravzaprav veliko presenečanje.

Razpored 9. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 13.10.2018

15:30; Rogatec; Mons Claudius : Avto Grubelnik Dravograd

15:30; Zreče; Zreče : Tehnotim Pesnica

15:30; Celje; Šampion : Dravinja

Nedelja; 14.10.2018

10:30; Videm pri Ptuju; Videm pri Ptuju : Kety emmi Bistrica

15:30; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Pohorje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…