Tudi v 3. slovenski nogometni ligi sever se s tekmami 18. kroga končuje druga tretjina prvenstva. Kar tri srečanja bodo odigrana v sobotnem popoldnevu, eno v nedeljskem terminu, tokrat bo prosta vodilna ekipa na prvenstveni lestvici iz Dravograda.


Osrednje srečanje tokratnega kroga bo odigrano v Slovenski Bistrici, kjer domači Bistrici v goste prihajajo nogometaši Vidma. Gre za srečanje četrte in druge ekipe iz prvenstvene lestvice, ki pa sta obe katastrofalno pričeli spomladanski del in v nadaljevanju sezone še nista osvojili točke. Bistričani imajo na svojem računu dva poraza z 1:0, medtem ko so tudi Videmčani dvakrat priznali premoč z enim zadetkom razlike. Ekipi na lestvici ločita zgolj dve točki, v obeh taborih pa je želja po zmagi izjemna, saj si v obeh taborih želijo prekiniti negativni niz. Bodo Bistričani izkoristili prednost domačega igrišča in se bodo še drugič v sezoni veselili zmage proti Videmčanom?

Zadnjeuvrščeno Pohorje tokrat čaka še eno izjemno zahtevna naloga, saj v goste prihajajo nogometaši drugega Šmartnega. Pohorci so uvodoma prišli doma do skalpa Vidma, pretekli vikend pa bili prosti, na drugi strani pa se tudi nogometaši Šmartnega v nadaljevanju sezone ne znajdejo in imajo na svojem računu dva zaporedna poraza. Kljub temu pa Šmartno zaseda tretje mesto in ima za vodilnim Dravogradom le točko zaostanka. Ne glede na trenutne razmere vsaj na papirju za favorita veljajo gostje, ki bi se z morebitno zmago ponovno zavihteli pred Korošce. Lahko Rušani po skalpu Vidma pridejo še do skalpa Šmartnega?

Zadnje sobotno srečanje bo odigrano v Pesnici kjer v goste prihajajo nogometaši Zreč. Pesničani so pretekli vikend doživeli pravo katastrofo proti Šampionu v Celju, ko so prejeli kar sedem zadetkov. Na drugi strani pa Zrečani nizajo zmago za zmago in imajo v nadaljevanju sezone še stoodstoten izkupiček, a Zrečani so obe tekmi odigrali pred svojimi gledalci. Bodo tokrat Zrečani prišli še do prve gostujoče zmage v nadaljevanju prvenstva, ali so Pesničani že preboleli poraz iz preteklega kroga?

V edini nedeljski tekmi bo Dravinja v Slovenskih Konjicah gostila celjski Šampion. Obe ekipi sta pretekli vikend prišli do pomembnih treh točk, Konjičani v pravem trilerju v Šmartnem, medtem ko so Celjani povsem razbili Pesnico, zablestel pa je Jetmir Torra s kar petimi zadetki. Če bodo Konjičani ustavili razigranega napadalca se zagotovo lahko nadejajo zmage s katero bi se oddolžili Celjanom za jesenski poraz.

Razpored 18. kroga 3. SNL sever:  

Sobota; 30.03.2019

15:00; Slovenska Bistrica; Kety emmi Bistrica : Videm pri Ptuju

15:00; Ruše; Pohorje : Šmartno 1928

16:00; Pesnica; Tehnotim Pesnica : Zreče

Nedelja; 31.03.2019

16:00; Slovenske Konjice; Dravinja : Šampion

Prost: Avto Grubelnik Dravograd  

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tolmin ugnal Izolo, Brda z desetico poslale Postojno ligo nižje, Šenčurju gorenjski derbi

Predzadnji krog letošnje tretjeligaške sezone zahodne skupine je bil eden najdaljših. Tekm…