Tri kroge pred koncem prvenstva ima prvo zaključno žogico za naslov prvaka severne skupine 3. slovenske nogometne lige ekipa Dravograda, ki bo v derbiju kroga gostila prve zasledovalce nogometaše Vidma. Korošci, ki imajo pred Videmčani šest točk prednosti bodo nedvomno skušali čim prej pozabiti na pretekli vikend, ko so zapravili vodstvo, ter izgubili v Šmartnem ob Paki. Na drugi strani pa so bili Videmčani pretekli vikend prosti, tako so zagotovo nabrali dovolj moči za končnico. V kolikor želijo Videmčani še upati na preobrat na lestvici, pa morajo seveda v Dravogradu priti do treh točk, kar pa zagotovo ne bo lahko, saj lahko pričakujemo v Dravogradu popolno ofenzivo domačih ob tem pa še izdatno podporo iz tribun, saj so Korošci znani po bučni podpori svojih ljubljencev. V letošnji sezoni sta se oba nasprotnika pomerila dvakrat, oboji so slavili po enkrat,  kot zanimivost pa je potrebno omeniti, da so oboji slavili v gosteh. Lahko Videmčani pridejo še do druge zmag na Koroškem, ali bodo Dravograjčani s tremi točkami postali prvaki?


Zelo zanimivo bi moralo biti tudi v Slovenski Bistrici, kjer bodo domači nogometaši po kar treh zaporednih porazih iskali izhod iz krize pred koncem prvenstva proti Šmartnemu. Bistričani so v zadnjih treh krogih tako rekoč zapravili vse možnosti za naslov si seveda želijo prve zmage v letošnjih medsebojnih obračunih z Šmartnim. Na drugi strani pa Šmartno prihaja v Slovensko Bistrico na krilih zmage iz preteklega kroga, ko so doma premagali vodilni Dravograd. Bodo varovanci Ramiza Smajlovića nadgradili zmago iz preteklega kroga ter še drugič v letošnji sezoni premagali Bistrico?

Vsaj na papirju bi morali najlažjo nalogo v tem krogu imeti nogometaši konjiške Dravinje, ki se odpravljajo v goste k Pohorju. Rušani so v zadnjih dveh krogih dvakrat priznali premoč, obakrat visoko izgubili in se po letošnji sezoni poslavljajo od tretje lige. Konjičani, ki pa se trenutno nahajajo na tretjem mestu pa si seveda želijo sezono zaključiti v stilu in z pozitivno serijo. V letošnji sezoni so se oboji veselili po enkrat, Pohorje je doma v novembru povsem razbilo Konjičane, ko so slavili s kar 6:1, Konjičani se zagotovo želijo oddolžiti za visok poraz iz lanske jeseni.

V Pesnici bodo domačini gostili ekipo Zreč. Pesničanom ne gre in ne gre, v zadnjih dveh krogih so dvakrat izgubili, medtem ko so Zreče dvakrat slavile, gre sicer za sosedski obračun, sedme in osme ekipe iz prvenstvene lestvice, a kakovost in trenutna forma je na strani Zreč, ki bodo lovili še tretjo zaporedno zmago s katero bi zagotovo zavihteli pred celjski Šampion, ki je v tem krogu prost. 

Razpored 25. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 18.05.2019

16:30; Dravograd; Dravograd : Videm pri Ptuju

17:00; Pesnica; Tehnotim Pesnica : Zreče

17:00; Ruše; Pohorje : Dravinja

17:00; Slovenska Bistrica; Kety emmi Bistrica : Šmartno 1928

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…