V Kopru so opravili žreb za pare jesenskega dela sezone 2021/22 v tretji ligi zahodne skupine. Kot vemo, se je lanskoletno zadnjeuvrščeno moštvo NK Zagorje odpovedalo nastopu v tej sezoni. Namesto njih bodo v štirinajstčlanski zahodni ligi nastopali nogometaši Slovana iz Ljubljane.


V minuli sezoni so si naslov prvaka priigrali nogometaši Ilirije, najboljši strelec s 16 goli je bil Dejan Djermanović iz moštva prvakov. V letošnji sezoni so zagotovo najresnejši kandidati za drugoligaško vstopnico nogometaši Izole, ob njih velja računati še na Brinje Grosuplje, Brda, Postojno, Šenčur, Tolmin in morda še koga.

Trener Žirovcev Boris Frelih, ki ekipo vodi že deseto sezono bo gostoval v klubu, kjer je naš reprezentančni vratar Jan Oblak naredil prve nogometne korake. Lanskoletno tretjeuvrščeni Šenčur bo gostil v minuli sezoni peto Famo Vipavo. Grosupeljčani, ki tudi letos napadajo sam vrh lestvice bodo gostili Adrio. Ambiciozni Tolminci bodo gostili lanskoletno predzadnje moštvo lige (Šobec Lesce). Ljubljanski derbi bodo na Kodeljevem gostili nogometaši Slovana nasprotnike iz Viča (Svoboda). Derbi kroga bo odigran v Vimpolžah, kjer bo lanski drugoligaš gostil lanske podprvake lige iz Izole. V Postojni bodo domačini gostili Savo iz Kranja.

Pari prvega kroga (tekme bodo odigrane v soboto, 14.8 ob 17:00):

  • Žiri: Eksist Žiri – Arol Škofja Loka
  • Šenčur: Tinex Šenčur – Fama Vipava
  • Grosuplje: Brinje Grosuplje – Adria Miren
  • Tolmin: TKK Tolmin – Šobec Lesce
  • Ljubljana: Slovan – Svoboda
  • Vimpolže: Brda – Elta Izola
  • Postojna: Postojna – Sava Kranj
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zavrču posegli po trenerski menjavi

Na trenerske menjave, ki so se v tem tednu zvrstile v slovenskem nogometnem prostoru, niso…