Na sobotnem srečanju v Piranu je Izola kar nekako lažje od pričakovanj ugnala moštvo trboveljskega Rudarja. Knapi,ki so na obali že tako nastopili nekoliko oslabljeni, so se po zadetku Božiča ob polčasu znašli v zaostanku, za povrh pa so ostali še brez izključenega Brečka. Domači niso imeli težav z ohranitvijo vodstva, v nadaljevanju so prek Zemljaka in Božiča zadeli še dvakrat, slednji pa se je z desetimi zadetki prebil tudi že na tretje mesto lestvice strelcev. A zaostanek za vodilnima ostaja enak, tekem do konca sezone pa je vse manj…


Tolmin je namreč v skladu s pričakovanji ugnal Zarico. Izid sicer sugerira tesno srečanje, a so domači pred 350 gledalci vodili od prvega napada do konca srečanja, gostje pa si resnejših priložnosti niso pripravili. »Tminci« ostajajo na vrhu in se že pripravljajo na veliki sobotni derbi v Ankaranu. Moštvo AH Mas Tech se je namreč po zmagi v Dekanih, ko je dvakrat zadel veteran Jakomin, znašlo v kar dobri situaciji. Za vrhom sicer zaostajajo štiri točke, toda imajo tekmo manj in bi se z zmago na derbiju znašli celo v najboljšem položaju za napredovanje. Ta tekma bo torej odločala o marsičem in že zdaj lahko povabimo ljubitelje tretjeligaškega nogometa na stadion v ŠRC Katerine.

Ostala srečanja niso bila tako pomembna. Bilje so zopet rahlo presenetile in tudi proti Taborju izvlekle remi, a se zdi, da jim ta v boju za obstanek kaj prida več ne pomaga. Ivančna Gorica je ob polčasu v Vipolžah še držala točko, na koncu pa so Brda brez kaznovanega prvega vratarja gostom nasula celo petardo. Zagorje pričakovano ni imelo težav proti Kamniku, Adria pa je bila prosta.

 

BILJE 0:0 TABOR SEŽANA 

ZAGORJE 3:0 CALCIT KAMNIK
Djokić (38), Gorišek (47), Klančišar (81)

BRDA 5:1 IVANČNA GORICA
Ivanović (4, 50), Pavić (68, 71), Hriberšek (89); Arsić (6)

TOLMIN 1:0 ZARICA KRANJ
Sokanović (2) 

JADRAN DEKANI 1:2 AH MAS TECH 
Klun (91); Jakomin (50, 65)

IZOLA 3:0 RUDAR TRBOVLJE
Božić (40, 71), Zemljak (58)

Prosta ekipa: ADRIA MIREN

Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šenčur lov na 2. SNL pričel s šestico

Spomladanski del sezone se s tekmami 15. kroga pričenja tudi za tretjeligaše. Na zahodu so…