Polovica sezone zahodne skupine tretje lige je za nami. V štirinajstem krogu smo videli pet gostujočih zmag in dva remija. Štiriindvajset golov, 29 rumenih kartonov, 3 rdeče in dve enajstmetrovki.


IZIDI 14. KROGA :

 • Ljubljana: SLOVAN – ADRIA MIREN 0:7 (0:5) Batič 4′, Peršič 11′, L.Žižmond 37′ (11m), Keranović 14′, 28′ ter 70′ in 83′

Že v prvem polčasu so gostje iz Mirna Ljubljančanom nasuli pet golov. To je bila najbolj obiskana tekma kroga, ki je privabila skoraj 700 gledalcev. Na tekmi je zablestel 34-letni Alen Keranović, kapetan gostov, ki je zabil štiri gole.

 • Visoko: VISOKO – IZOLA 1:1 (1:0) T.Vrtač 29′, A.Zyba 86′ (11m)

Novinec lige je na svoji sedmi domači tekmi sezone gostil Izolo. Gorenjci so preko Tima Vrtača, ki je dosegel svoj četrti gol jeseni dobili prvi polčas. Vse je že kazalo na drugo zmago Visokega, ko je ob koncu tekme s četrtim golom za Izolo to jesen Adem Zyba primorski ekipi prinesel točko.

 • Kranj: SAVA – ŠOBEC LESCE 0:3 (0:0) Klarić 53′, Mlakar 60′, Zupančič 90′ 🟥 Alagić (Sava) 51′

V Kranju smo bili priča osmemu tretjeligaškemu dvoboju Save in Šobca. Prvi polčas ni prinesel golov, medtem, ko je že v šesti minuti nadaljevanja pordečel domači vratar Adam Alagić. To je vse skupaj kot kaže pustilo posledice in gostje iz mesta čokolade so s tremi goli vknjižili peto zmago jeseni in gredo na zimski premor kot sedmi, Sava pa je z dvanajstimi točkami manj predzadnja.

 • Škofja Loka: AROL ŠKOFJA LOKA – TKK TOLMIN 0:5 (0:2) Nežmah 7′ in 90+1′, Kutin 19′, Diohore 64′, Kolman 75′ (11m)

Šesta tekma v tretji ligi med Škofjo Loko in Tolminom je bila tekma, kjer smo videli peto zmago ekipe iz Posočja. Matični klub Jana Oblaka je v prvem polčasu prejel dva gola, nato smo videli še tri v mreži Tešanovića.

 • Žiri: EKSIST ŽIRI – DREN VRHNIKA 0:2 (0:1) Špernjak 34′, Keržič 70′

Novinec lige je na njuni drugi medsebojni tekmi vknjižil drugo zmago. V vsakem polčasu po en gol je zadostoval za deveto zmago jeseni, kar pomeni, da bodo Vrhničani prezimili na četrtem mestu s štirimi točkami zaostanka za vodilnim mestom, ki vodi v drugo ligo. Žiri pa se bodo podali v drugi del sezone s šestimi točkami prednosti pred mesti, ki vodijo ligo nižje.

 • Vipava: FAMA VIPAVA – SVOBODA 1:1 (1:1) Perko 4′ ; Petrušić 25′

V Vipavi se je zbralo najmanj gledalcev tega kroga. Že v prvi tretjini tekme smo videli oba gola na sedmi tekmi teh dveh ekip v tej ligi. To pa je bila njuna tretja tekma, ki ni dala zmagovalca.

 • Vimpolže: BRDA DOBROVO – TINEX ŠENČUR 1:2 (0:1) Marinič 53′ ; Petric 33′, Bunić 82′ 🟥 Furlan (Brda) 88′

Na Goriškem smo videli deseto tekmo med Brdi in Šenčurjem. Prvi polčas so dobili gorenjski gostje z golom Gabra Petrica. S sedmim golom sezone je v osmi minuti nadaljevanja tekme za izenačenje poskrbel Amadej Marinič. Deseto zmago jeseni pa je Šenčurju s petim golom priskrbel 19-letni Žan Bunić.

LESTVICA JESENSKEGA DELA :

Na vrhu lestvice bo prezimila ekipa iz Tolmina, ki ima le drobec prednosti pred konkurenco. Na dnu sta dve gorenjski moštvi in v tej druščini je še ljubljanski Slovan, ki ima največ gledalcev na tekmah. Slednji po obisku krepko prekašajo tudi drugoligaše in celo prvoligaše !!

 • 1. Filip ŠKERL (Vrhnika)………12 golov
 • 2. Amadej MARINIČ (Brda)…..7 golov
 • Miha KOPATIN (Vipava)
 • Alen KERANOVIĆ (Adria Miren)

Najboljši strelec “zahoda” je napadalec Vrhnike Filip Škerl, ki je bil uspešen dvanajstkrat. Pet golov manj je dal trojček, ki si deli drugo mesto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vršič v prvem polčasu debitiral, zabil in nato predčasno zapustil teren

Dare Vršič je na današnjem pripravljalnem obračunu Ljutomera in Zavrča vpisal nastop za Ha…