Te dni je na sončni strani Alp zagotovo ena najbolj vročih tem menjava trenerja Izole. Klub, ki trenutno nastopa v tretji ligi zahodne skupine, je bil v minuli sezoni edini, ki je premagal kasnejše prvake iz Ljubljane. Izolski modro-beli nogometni klub letos slavi 98 let obstoja. Prvih pet sezon v samostojni Sloveniji so bili Ribari prvoligaški klub, svoje domače tekme pa igrajo na stadionu s kapaciteto 5000 gledalcev. Imajo tudi odlične in vročekrvne navijače, ki se imenujejo Ribari. Kot vemo, sta Izolana nekdanja reprezentanta Slovenije Darko Milanič in Anton Žlogar.


V minuli sezoni so bili Izolani po jesenskem delu sezone na tretjem mestu. Nato je vodstvo kluba desetega februarja letos imenovalo naslednika Igorja Božiča, ki je odšel v Sežano. Tako je bil za glavnega trenerja imenovan Vlado Badžim. Za 56- letnega Koprčana je bila Izola njegov sedmi klub. Pred tem je bil denimo trener Kopra, Domžal, Ankarana in lani Brd v drugi ligi. Badžim je trener z UEFA PRO licenco, ki je najvišja možna licenca nogometnih učiteljev, je Badžim zavihal rokave, in s sodelavci na devetih tekmah sedemkrat zmagal, bil enkrat poražen, in enkrat remiziral. Izolani pa so edini ugnali Ilirijo, ki si je priigrala drugoligaško vstopnico. Tako so nogometaši izole ostali na koncu sezone drugi v štirinajst članski ligi. V svoji igralski karieri je bil Badžim dolgoletni član Kopra, nato Dekanov. Kot igralec zvezne vrste beleži 45 prvoligaških tekem in tri gole.

Konec julija, ko so se pripravljali na novo sezono pa so iz uprave poklicali stratega Badžima in mu sporočili, da je od sedaj naprej nekdanji trener. Nato sem šel sam v raziskavo, in povprašal Koprčana dalmatinskih korenin o samem dogodku.

” V spomladanskem delu smo naredili dobro delo, saj smo dihali za ovratnik ljubljanski Iliriji in postali podprvaki. Potem smo imeli z upravo v letošnji sezoni cilj uvrstitev v drugo ligo. To si klub kot je Izola zasluži. Imajo tudi res odlične navijače Ribare, ki so zagotovo eni najboljših v Sloveniji. O tej zgodbi o mojem odhodu lahko rečem, da sem bil presenečen in razočaran. Klub sem pustil v dobri kondiciji, imeli smo se namen primerno okrepiti, in napasti vrh lige. Nisem odšel sam iz kluba, rekli so mi, da je v klub prišel Damir Skomina. S tem pa, da nisem več v njihovih kombinacijah. Ta nekdanji sodnik naj bi prevzel športni del v klubu. Kaj se skriva v ozadju ne vem, a sem razočaran. Mojemu nasledniku in igralcem želim vse dobro. Pred prihodom v Izolo sem imel dve ponudbi iz tujine ki sem jih zavrnil zaradi bližine doma in zgodbe z Izolo, ki sem jo videl.”

  • Belec iz Italije odhaja na otok

    Slovenski reprezentančni vratar Vid Belec se po dveh sezonah igranja v Serie A poslavlja o…
  • Horvat v Avstriji že zabija

    Donedavni vezist Mure Tomi Horvat se je po preselitvi v Gradec očitno dobro znašel. Trindv…
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…