Večina tretjeligašev je že minuli teden začela s pripravami na drugi del sezone. Tako je tudi pri ljubljanski Svobodi, ki je prezimila na petem mestu ligaške razpredelnice. Vitezi kot pravijo zasedbi, ki nosi rdeče-bele drese, bo sedaj s klopi poveljeval izkušeni 60-letni Stanko Božićević. Deloval je v številnih klubih kot so Dravograd, Ilirija, Fužinar…


Devetnajst igralcev je jeseni igralo za Svobodo, od teh se jih je devet vpisalo med strelce. Koprivica in Hudin pa sta s po štirimi goli naj strelca kluba.

Predsednik Svobode Hajro Rizvić, ki je jeseni vodil moštvo, je s sodelavci v času premora zavihal rokave, saj so v klub pripeljali kar nekaj strokovnjakov. Vodja nogometne šole bo 50-letni Damir Šabotić, ki je vodil denimo Dob in Savo Kranj. Božićevićev pomočnik je 47-letni Ivo Čančar, ki bo skrbel tudi za vratarje in je nazadnje je deloval v Radomljah.

Foto: NK Svoboda Ljubljana

Klub se je okrepil s štirimi igralci. V zvezni vrsti igra bolj napadalno vlogo Žiga Slaviček, ki šteje 19 let in je jeseni igral pri Iliriji. V mlajših selekcijah pa je bil član Olimpije in Brava.

Foto: NK Svoboda Ljubljana

Boris Bošnjović je njegov vrstnik, ki je tudi vezist. Jeseni je zbral deset drugoligaških nastopov v majici Ilirije. Tam je igral tudi kot kadet, za mlajše selekcije pa še pri Radomljah in za Brinje.

Foto: NK Svoboda Ljubljana

Nasr Zubanović je tretji devetnajstletnik, ki je okrepil viški klub. Gre za napadalca iz BiH, za katerega bo Svoboda drugi članski klub, po tem, ko je jeseni igral za tretjeligaša FK Famos Hrastnica. V mlajših selekcijah pa je nastopal za sarajevski Željezničar.

Foto: NK Svoboda Ljubljana

Leto starejši od trojčka pa je branilec Peter Luštek. V mlajših selekcijah je igral za Krško, Ilirijo in Krko. V članski konkurenci pa za Brinje iz Grosuplja.

In kdo je doslej zapustil ekipo po jesenskem delu? Gre za peterico nogometašev. Izkušeni 25-letni napadalec Jovan Koprivica je zbral 9 tekem in na njih zabil štiri gole. Dve leti mlajši vezist Hasan Muzaferović je odigral 11 tekem. Njegov vrstnik Jan Potočar je štirikrat oblekel dres Svobode. Dvajsetletni Pavle Sječo je zbral dva nastopa. Brez nastopa minulo jesen, pa bo klub zapustil 21-letni Žiga Rep.

Znano je, da rdeče-beli z jugozahoda Ljubljane sodelujejo s slovito Crveno Zvezdo. Ta konec tedna bodo člani v Banja Luki opravili mini priprave in odigrali prijateljsko tekmo. Prva uradna tekma jih čaka v soboto, 11.marca, ko bodo v okviru 15. kroga (3.SNL ZAHOD) doma pričakali ekipo Škofje Loke.

PRIPRAVLJALNE TEKME SVOBODE :

  • Željezničar Banja Luka 🇧🇦
  • Opatija 🇭🇷
  • Kočevje 🇸🇮
  • Fužinar 🇸🇮
  • Roltek Dob 🇸🇮
  • Rudar Velenje 🇸🇮

V načrtu imajo šest tekem. Dva tuja kluba, en je ligo nižje, trije pa višje. Banjaluški Željezničar igra v tretji ligi BiH, tudi Opatija je tretjeligaš na Hrvaškem. Tu je še Kočevje, nekoč prvoligaš, ki pa sedaj igra v četrti ligi. Dob, Fužinar in Rudar pa so trije slovenski drugoligaši.

Foto: NK Svoboda Ljubljana

Nekaj stavkov je o klubu in načrtih je povedal tudi tamkajšnji 46-letni predsednik kluba g. Hajro Rizvić.

“Pripeljali smo nekaj strokovnjakov in okrepili strokovno moštvo. Naši cilji so jasni, delamo na dolgoročni selekciji ekipe z temelji za 2.SNL, nadaljevanje prvenstva je po planu, uigravanje moštva, sproščenost in iti iz tekme v tekmo, brez pritiska na te naše mlade igralce, vse skupaj bomo analizirali na koncu sezone. Doslej smo pripeljali štiri fante. Vse tja do konca prestopnega roka (15.2.) bomo odprti še za kakšno okrepitev. Smo tik pod vrhom in če se nam ukaže priložnost za kaj več, bomo to tudi izkoristili. Podobno je pri mlajših selekcijah, šli bomo korak za korakom. Imamo tudi takoimenovano B moštvo članov, ki tekmujejo v peti ligi. Z njimi želimo napredovati in igrati v ligi MNZ Ljubljana. Menim, da imamo v Ljubljani najtežjo pot do preboja v tretjo člansko ligo ali pa v mlajših selekcijah do druge lige.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…