V sedmem krogu 3.SNL zahod bodo na svoj račun prišli ljubitelji obalnega nogometa. Na mestnem stadionu v Izoli bo namreč istoimenski domačin igral derbi proti bližnjemu Jadranu. Tokrat ne bo šlo le za prestiž, saj se moštvi nahajata na visokem drugem in tretjem mestu, tako da bi morebitni zmagovalec lahko celo prevzel vrh. Medtem ko bo domači strateg Aljoša Čotar lahko računal na najmočnejšo postavo, se bo moral trener gostov Švicko Jermaniš znajti brez odličnega Ščulca, ki z osmimi zadetki zaseda drugo mesto na lestvici strelcev. Tudi zadnji rezultati, dve visoki zaporedni zmagi Izolanov in poraz Dekančanov, v boljši položaj postavljajo domačine, podobno pa velja tudi za pretekle medsebojne obračune. Nekdanja prvoligaša sta se v tekmovanjih NZS namreč doslej srečala že dvaindvajsetkrat, ribiči pa slavili kar štirinajstkrat. V zadnjih treh sezonah, ko kluba igrata skupaj v 3. SNL zahod, Jadran sploh ni zmagal, zadnja zmaga pesjanov pa sega v september 2006. Vse torej kaže na zmago Izole in gostje bodo imeli težko delo, če želijo »ovreči hipotezo«.


Vodilne Bilje čaka na papirju lahka naloga, saj gostujejo pri Ilirski Bistrici, ki ima po šestih krogih le eno zmago. Toda forma Bistričanov je sodeč po zadnjih tekmah v vzponu in tudi proti favorizirani zasedbi črno-belih se domači zagotovo ne bodo kar vnaprej predali. Gostje bodo morali biti pozorni predvsem na veterana Zatkoviča, ki je zadel na zadnjih treh tekmah, že nasploh pa v športnem centru Trnovo favoritom nikoli ni bilo ravno lahko. Škoda le, da navkljub gostovanju vodilnega moštva lige, navijaška kulisa najverjetneje ne bo takšna kot nekoč. Več ljudi naj bi se zbralo v Ajdovščini, kjer se bodo Škulovci pomerili z moštvom iz Cerknice. Notranjci so pod vodstvom Ludvika Palčiča eno najprijetnejših presenečenj letošnje sezone, a sodeč po dosedanjih tekmah bolje igrajo doma, tako da bi bila njihova zmaga v mestu burje manjše presenečenje. A tudi Ajdovci, ki so še vedno neporaženi in bodo tokrat nastopili brez kaznovanega Smajile, bodo enkrat morali pasti.

Nekako v senci zgornjih bosta odigrani še dve srečanji. Tabor, ki mu v ligi letos prav nič ne gre od rok, bo izhod iz krize iskal proti Brdom, torej moštvu, ki je v v zadnji tekmi povsem odpovedalo. Odpovedala sta letos tudi Adria in Portorož Piran, ki sta oba »zbrala« že pet porazov, zdaj pa se bosta na medsebojnem obračunu skušala izogniti še šestemu.

Pari 7. kroga:
IZOLA : JADRAN (D) (4.10. ob 15:00)
ADRIA : PORTOROŽ PIRAN
ILIRSKA BISTRICA : BILJE
TABOR : BRDA (vse 4.10. ob 16:00)
ŠKOU : CERKNICA (5.10. ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …