Izola sicer že dobri dve desetletji ni okusila slasti igranja prvoligaških tekem. Izolani so zadnje prvoligaške tekme spremljali v sezoni 1995/96, v sezoni 2008/09 pa so se na izolskem igrišču podili tudi nogometaši Bonifike, ki so tedaj igrali med drugoligaši.


Trenutno na izolskem stadionu, na katerem je leta 1992 igrala tudi lizbonska Benfica, igra MNK Izola. Bolje povedano, trenutno ne igra, saj je izolsko igrišče v fazi obnove. Le-to je bilo res potrebno korenite obnove, saj so na nekaterih mestih zevale že velike luknje brez trave, saj so imeli v Izoli, predvsem poleti zaradi velike obremenjenosti in nizkega vodostaja podtalnice, precejšnje težave z vzdrževanjem igrišča. Tako so letos krenili v popolno prenovo igrišča in se odločili za zanimivo rešitev, saj bodo nogometaši odslej igrali na igrišču z umetno travo, ki so jo ravno v teh dneh razgrnili po izolskem igrišču.

“Igrišča z umetno travo proizvajalca FieldTurf se uporabljajo v največjih nogometnih centrih klubov, kot so Barcelona, Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Ajax, na moskovskem stadionu Lužniki in drugje. Sicer pa ima Field največ certificiranih igrišč na svetu s certifikatom FIFA. Sam sistem je dejansko najsodobnejši v svetu, zato verjamem, da bodo uporabniki zelo zadovoljni s tem igriščem, kar nam bo vsem v ponos,” je za spletno stran izolskega kluba povedal Miloš Junkar, sicer direktor in lastnik podjetja, ki izvaja prenovo igrišča. V izolski občini so sicer vrednost del ocenili na 418 tisoč evrov.

Članska ekipa Izole trenutno sicer igra na igrišču v Piranu, na katerem je ravno tako položena umetna trava, zato večjih težav s prilagoditvijo verjetno ne bodo imeli. Po osmih krogih sicer Izolanom kaže zelo dobro, saj ekipa kljub korenitim spremembam zaseda odlično četrto mesto.

Foto: mnkizola.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …