V predzadnjem krogu tretje lige zahod kakšnih izredno pomembnih srečanj ne bo. Bodo pa tu zato kar trije medsebojni obračuni nekdanjih prvoligašev, ki bi lahko, če ne drugega, vsaj malo spomnili na nekdanjo slavo določenih klubov. Vse tekme bodo sicer odigrane v istem terminu, v soboto ob šestih.


Osrednji obračun bo tokrat v Dekanih, kjer gostuje Izola. Gre za lokalni obračun klubov, ki se trenutno nahajata na petem in sedmem mestu, a so razlike izredno majhne in zmagovalec bi se ob ugodnem razpletu zavihtel celo med prve tri. Nekdanja prvoligaša sta v elitnem rangu trikrat celo igrala skupaj, v sezonah 1991/92, 1993/94 in 1994/95, mnogo uspešnejša pa je bila Izola s petimi zmagami iz šestih tekem. V zadnjem času so nekoliko bolje igrali Dekančani, toda v prejšnjem krogu je Jadran izgubil, medtem ko je Izola presenetljivo slavila v Zagorju. Pri pesjanih bosta manjkala Grdina in Ščulac, ribiči pa prihajajo v bolj ali manj celotni zasedbi.

Drugi obračun nekdanjih članov prve lige bo na stadionu Rajka Štolfe v Sežani, kjer Tabor pričakuje Zagorje. Kluba sta stara znanca, saj sta se med seboj merila že v drugi ligi, medtem ko se v prvi nista srečala. Na dosedanjih enajstih srečanjih je bilo za malenkost uspešnejše Zagorje, ki je slavilo petkrat, medtem ko so bili Kraševci uspešni štirikrat. Rdeče-črni imajo tako lepo priložnost, da statistiko z morebitno zmago izenačijo, medtem kodo gostje skušali predvsem obraniti tretje mesto.

Tu je še obračun med Jezerom iz Medvod in Rudarjem iz Trbovelj, ki bo kakega nostalgika morda spomnil na sezono 1991/92, saj je bila ta za oba edina v prvi ligi. V Trbovljah je bilo takrat 2:1 za domače, ob Sori pa 0:1 za goste. Knapi so favoriti tudi tokrat, sploh ker bodo domači zopet rahlo oslabljeni. Prvak Tolmin odhaja na špalir v Kranj k Savi, tamkajšnjo Zarico pa medtem čaka težka tekma v Ivančni Gorici. V Vipolžah bo lokalni obračun Brd in Adrie, brez tekme pa bo tokrat ostala Ajdovščina Škou.

Pari 25. kroga 3. SNL zahod:
TABOR (S) : ZAGORJE
IVANČNA GORICA : ZARICA
RUDAR (T) : JEZERO
BRDA : ADRIA
SAVA : TOLMIN
JADRAN (D) : IZOLA (vse v soboto ob 18:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…