Tretjeligaši so ta vikend poskrbeli za nova velika presenečenja. Vodstvo je po krajšem obdobju Izole zopet prevzel Tolmin, presenetljiv pa je predvsem način na katerega je do tega prišlo. Tolmin je namreč gostoval pri zadnjeuvrščeni ekipi Bilj, ki je do te tekme zbrala le eno zmago in 5 točk, tako da je Tolmincem marsikdo že vnaprej vpisal novo zmago. A domači očitno še niso opustili misli na obstanek in kakršnokoli podcenjevanje se tekmecu lahko še maščuje. Tokrat se je favorizirani Tolmin že sredi prvega polčasa po zadetku najboljšega domačega strelca Devetaka znašel v nepričakovanem zaostanku. V nadaljevanju so gostje prek Fratine in Kravanje že obrnili izid in pol ure pred koncem je izgledalo, da se bo srečanje vendarle končalo v skladu z napovedmi. A domačim je ostalo še nekaj moči za zaključek in z zadetkom mladega Černica so prišli do velikega izenačenja. Točka domačim situacije sicer kaj bistveno ne spreminja, rdeče-črnim pa je zadostovala, da prehitijo Izolo. Slednja je namreč prvo mesto branila danes v Ivančni Gorici in glede na posamezne prebliske livarjev je bilo presenečenje na tej tekmi nekoliko bolj verjetno. Da ga morda vendarle ne bo je nakazal Mark Božič, ki se je s petimi zadetki v petih krogih izkazal za odlično pomladansko okrepitev. A tudi domači so dobro kadrovali. Milan Đajić, ki je pred sezono prišel iz Svobode, je zabil kar dvakrat in se z osmimi zadetki še dodatno utrdil na prvem mestu lestvice klubskih strelcev. To je zadostovalo za presenetljivo zmago, saj gostje kljub najboljšemu napadu lige niso uspeli več zadeti. Ivančna Gorica je z novimi točkami prehitela Kamnik in se še nekoliko oddaljila od nevarne cone.


Presenečenj pa še ni bilo konec. Za popoln zaključek kroga so v Zagorju klonila še tretjeuvrščena Brda. Domači so se po slabšem začetku tokrat le zbrali, pri tem pa se lahko nekoliko zahvalijo tudi gostujočemu vratarju Pintolu. Ta je ob vodstvu Bricev z 0:1 namreč zakrivil enajstmetrovko in domači rutiner Vozelj je izid z bele točke izenačil. Rezultat se nato ni menjal vse do razburljivega zaključka, v katerem so domači zadeli dvakrat, za nameček pa je bil po drugem rumenem kartonu izključen Pintol. Kakih dvesto gledalcev v Zagorju je vsekakor imelo kaj videti, najpomembnejša pa je bila verjetno zmaga domačinov, prva letos. Brda so s porazom rahlo izgubila stik z novim vodilnim trojcem, saj jih je po novi zmagi prehitel še Ankaran. Na prvo tekmo v ŠRC sv. Katerine so Ankarančani prišli s popotnico izredno slabih rezultatov in si nikakor niso mogli privoščiti novega neuspeha proti Adrii. Začelo se je idealno, Šestič  z leve in Fantinič po kotu sta že po nekaj napadih nakazala gladko zmago. Gostje niso bili preveč nevarni, a so v zaključku polčasa po kotu uspeli znižati, v nadaljevanju pa je veteran Zovatto poskrbel še za izenačenje. Vlado Badžim je nato z menjavo v napado krenil po zmago, muk pa ga je odrešil izkušeni Kršić, ki je po prekršku nad Jakominom realiziral enajstmetrovko. Tekmo si je ogledal tudi trener Izole Alfred Jermaniš, katerega pa tokratni nasprotniki z igro verjento niso pretirano prestrašili.

Na srečanju sredine lestvice sta se Tabor in Rudar razšla z remijem, pri čemer so že tako oslabljeni gostje skoraj pol ure igrali še z igralcem manj. Na stadionu prijateljstva v Kamniku pa domači še naprej prijateljsko prepuščajo točke tekmecem, z lahko zmago se tokrat v Dekane vrača Jadran. V naslednjem kolu Izola, Tolmin in Brda doma pričakujejo zadnje tri ekipe na lestvici in tokratne tekme so bile najboljše opozorilo, da tudi v takšnih primerih ne gre izključevati presenečenja.

 

Rezultati 18. kroga 3. SNL zahod:

TABOR SEŽANA 1:1 RUDAR TRBOVLJE
Tomažič (58); Bjelovuk (51)

AH MAS TECH 3:2 ADRIA
Šestić (19), Fantinič (25), Kršić (58 pen); Gomboc (43), Zovatto (53)

CALCIT KAMNIK 0:3 JADRAN DEKANI
Lekič (55), S. Klun (74), V. Klun (81)

BILJE 2:2 TOLMIN
Devetak (24), Černic (63); Fratina (53), Kravanja (60)

IVANČNA GORICA 2:1 IZOLA
Đajić (10, 49); Božić (3)

ZAGORJE 3:1 BRDA
Vozelj (61 pen), Klančišar (83), Nikolić (84); Kodelja (22)

Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šenčur lov na 2. SNL pričel s šestico

Spomladanski del sezone se s tekmami 15. kroga pričenja tudi za tretjeligaše. Na zahodu so…