Na eni zanimivejših tekem prvega kroga nove tretje lige zahod sta se v Ilirski Bistrici srečala istoimenski domačin, sicer novinec v tem tekmovanju, in favorizirana Izola. Domači, za katere je zaigral tudi trener Zatkovič, so v prvem polčasu dokazali, da se lahko dokaj enakovredno kosajo z ostalimi moštvi, saj so prek Gržine, ki je zdel že po nekaj minutah, držali vodstvo vse do premora. V nadaljevanju pa jim je očitno povsem pošla sapa in izkušena favorizirana ekipa iz obale je rezultat preobrnila kar s šestimi zadetki. Že po nekaj minutah nadaljevanja je izenačil Peroša, nato pa so se med strelce vpisali še Mihailović, Gavrić in povratnik Kremenović, ki je v zaključku tekme dosegel celo hat-trick. Ribiči so tako pred nekaj deset gledalci že na uvodu potrdili kandidaturo za naslov prvaka, domače pa lahko pred prihodnjimi tekmami skrbi predvsem fizična pripravljenost moštva.


Druga pomembna tekma se je igrala na stadionu pod obzidjem v Piranu, kjer so se domači zoperstavili sežanskemu Taboru, ki prav tako napoveduje naskok na vrh lestvice. Začetek tekme je bil podoben kot v Ilirski Bistrici, domači novinci so po golu Redžića že v prvem napadu povedli, favorizirane goste pa je v igro sredi polčasa vrnil Tragin. Za razliko od Izole Kraševcem nato ni uspelo priti do popolnega preobrata, tako da so se že po prvem krogu nepričakovano znašli v zaostanku. Sezona bo sicer dolga, toda začetek Tabora ni bil optimalen in varovanci Davida Kompare bodo v nadaljevanju morali zaigrati bolje. Na drugi strani je Portorož Piran potrdil, da ne bo lahek zalogaj za nikogar in če gre sklepati po prvem kolu, gusarji letos ne bodo imeli težav z obstankom.

Adria in Ajdovščina Škou, stara znanca iz prejšnje sezone, sta se tokrat srečala v Mirnu, uspešnejši pa so bili gostje iz mesta burje, ki so z zadetkom Berginca slavili minimalno zmago in se tako domačim maščevali za lanski poraz. Mirenci, za katere je bil to že drugi zaporedni domači neuspeh, z uvodom v sezono nikakor ne morejo biti zadovoljni. Podobno velja tudi za Jadran, ki pred domačo publiko proti novincu iz Bilj ni uspel priti niti do točke. Vsi trije goli so padli že v prvem polčasu, odločilnega pa je prispeval zimzeleni Žniderčič. Nekaj več kot 100 duš je v Cerknici prišlo pogledat domačo ekipo, ki se je po dolgih letih vrnila v tretji rang, domov pa so pristaši Notranjcev lahko odšli še kako zadovoljni, saj je izkušena ekipa Brd padla kar z 2:0.

Rezultati 1. kroga:
ILIRSKA BISTRICA 1:6 IZOLA
Gržina (11); Peroša (48), Mihailovič (53), Kremenović (77, 88, 90/pen), Gavrić (86)
PORTOROŽ PIRAN 1:1 TABOR
Redžić (2); tragin (32)
ADRIA 0:1 AJDOvŠČINA ŠKOU
Berginc (19)
CERKNICA 2:0 BRDA
Kandare (5), Zalar (85)
JADRAN (D) 1:2 BILJE
Lotrič (30); Žniderčič (31), Doplihar (31)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …