Na obalnem derbiju v Izoli se je zbralo kakšnih 150 gledalcev, največ letos, videli pa so lahko zanimivo tekmo. Goste iz Dekanov je že po četrt ure v vodstvo popeljal Lotrič, a sta Finkšt in Kremenović, najboljši strelec lige, hitro poskrbela za popoln preobrat. A tudi to še ni bilo vse, kar so lahko ljubitelji nogometa videli v prvem polčasu. Najprej je Tomažič zapravil priložnost za povišanje vodstva, nato pa so gostje po prekršku prišli do enajstmetrovke, ki jo je v zadetek za izenačenje pretvoril Reja. Zanimivo je bilo tudi v nadaljevanju. Jadran je po izključitvi Peroše z igralcem več zaigral bolje in tudi zasluženo povedel, med strelce se je vpisal Grdina. Kazalo je že, da bodo pesjani prišli do velike gostujoče zmage, ko je nekaj minut pred koncem na sceno stopil domači napadalec Mihailovič in zadel za izenačenje na 3:3. To je bil tudi končni izid srečanja, po katerem sta obe moštvi po razpredelnici zdrsnili za mesto navzdol. Za konec omenimo še to, da se je nekoliko poškodoval domači vratar Rupnik.


Na drugo mesto se je z izjemnim nizom prebil ajdovski Škou, ki je tokrat pred številčno domačo publiko odpravil Cerknico kar s 5:0. Za petardo v mreži Notranjcev so poskrbeli Žižmond, Berginc, Stibilj in Kadrija, ki je bil uspešen dvakrat. To je bila že sedma tekma Ajdovščine brez poraza in vse bolj se zdi, da lahko oranžni vse do konca krojijo razplet na samem vrhu lestvice. Tam še vedno vztrajajo prav tako neporažene Bilje, ki so odlično opravile nalogo tudi v Ilirski Bistrici. Moštvo prekaljenega mačka Šefika Mulahmetovića je prek Mehanovića in Žniderčiča praktično vse opravilo že v dobre četrt ure igre, ko je povedlo z 0:2, domači pa nato enostavno niso imeli moči, da bi še spremenili rezultat.

Tabor je s poznim zadetkom Baruta vendarle prišel do minimalne zmage nad Brdi, isti uspeh pa je v dvoboju utopljencev proti Piranu dosegla tudi mirenska Adria.

Rezultati 7. kroga:
IZOLA 3:3 JADRAN (D)
Finkšt (29), Kremenović (39), Mihailovič (87); Lotrič (16), Reja (45/pen), Grdina (61)
TABOR 1:0 BRDA
Barut (85)
ADRIA 1:0 PORTOROŽ PIRAN
Zovatto (66)
ILIRSKA BISTRICA 0:2 BILJE
Mehanović (13), Žniderčič (17)
ŠKOU 5:0 CERKNICA
Kadrija (11, 89), Žižmond (19), Berginc (48), Stibilj (75)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…