Pred tekmo v Biljah smo napisali, da tudi kakšna točka domačih ob dobri formi ne bi bila večje presenečenje. Zmaga črno-belih nad vodilno Izolo tako sama po sebi ni senzacija, je pa zato senzacionalen rezultat, s katerim je bila dosežena. Biljenci so namreč favoriziranemu moštvu z obale zabili kar sedem golov, kar je najhujši tretjeligaški poraz Izole v zgodovini kluba. Biljenci so mrežo ribičev načeli po pol ure, ko je zadel Kožuh, isti igralec je bil še enkrat uspešen nekaj minut kasneje, rezultat polčasa pa je postavil kapetan Žniderčič. Morda je kdo v nadaljevanju pričakoval odgovor Izole, a so ji domači zabili še štiri gole. Med strelce so se vpisali še Doplihar, Nešković, Vuga in Koren, domači pa so po lanskem zmagoslavju z veličastno predstavo vložili kandidaturo za najvišja mesta tudi v višji ligi.


Z dobrimi rezultati nadaljuje tudi Ajdovščina Škou, ki je slavila še na stadionu Rajka Štolfe v Sežani in po štirih krogih prav tako ostaja neporažena. Za Ajdovce je prvi zadetek dosegel Bistričan Berginc, Tabor je izenačil prek izkušenega Baruta, ki je realiziral enajstmetrovko, nadaljevanje pa je spet potekalo po gostujočih notah. Ti so zaradi izključitve Krapeža celoten drugi polčas odigrali z igralcem manj, a vseeno dosegli tri zadetke. Za suvereno zmago so poskrbeli Kadrija, Simčič in Berginc z drugim golom. Tudi Barut z drugo enajstmetrovko ni mogel več kot zgolj ublažiti poraza domačinov in le vprašamo se lahko, kako dolgo bodo Kraševci po katastrofalnem štartu še zaupali strategu Kompari. Sicer pa velja omeniti še nezadovoljstvo moštev s sojenjem, kar pa je v letošnji sezoni tako ali tako že skoraj stalnica.

Brda v skladu s pričakovanji niso imela večjih težav s sosedom iz Mirna, ki so mu zabili kar 4 gole. Vse je bilo bolj kot ne jasno že po nekaj minutah, zmaga domačih pa na veselje večine od 150 gledalcev praktično v nobenem trenutku ni bila ogrožena. Nekaj podobnega bi lahko rekli tudi za nedeljski uspeh Jadrana, ki je na stadionu Ivana Gregoriča z enakim izidom ugnal Ilirsko Bistrico. Pesjani so prek Palčiča in dvakrat Ščulca polčas dobili s 3:0, gostje pa so se nekoliko zbudili šele v drugem delu, ko je zadel trener Zatkovič, a je njihove upe z dokončanim hat-trickom dokončno pokopal Ščulac. Dekančani so tako po zaslugi najboljše razlike v zadetkih po štirih krogih celo prevzeli vodstvo, kar je vsekakor lep uspeh za mlado ekipo, ki pred sezono ni ravno veljala za glavnega favorita.

Cerknica je pred domačo publiko zlahka opravila s Pirančani in se tako približala najboljšim, medtem ko gostje še naprej ostajajo zgolj pri točki. Po nekaj zanimivih rezultatih bo zagotovo napeto tudi v prihodnjem krogu, ko bosta tekmo za vrh odigrala Ajdovščina in Brda, medtem ko bodo Izolani popravljali vtis proti Taboru.

Rezultati 4. kroga:
BILJE 7:0 IZOLA
Kožuh (28, 37), Žniderčič (42), Doplihar (67), Nešković (74), Vuga (77), Koron (84)
TABOR 2:4 AJDOVŠČINA ŠKOU
Barut (44/pen, 86/pen); Berginc (16, 77), Kadrija (61), Simčič (63)
JADRAN (D) 4:1 IL. BISTRICA
Palčič (1), Ščulac (35, 38, 75); Zatkovič (48)
BRDA 4:1 ADRIA
Rijavec (9), Bremec (52), Tribušon (62, 90); Uršič (73)
CERKNICA 4:1 PORT. PIRAN
Zalar (4), Kandare (49), Keranović (58), Palamar (81); Al. Lizalović (80)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…