Pred tekmo Izole in Adrie je bilo pričakovati lahko zmago domačina, a je število žog v mreži gostov vendarle marsikoga presenetilo. Potem ko so Izolani novincu iz Ilirske Bistrice prejšnji vikend zabili šestkrat, so bili proti staroselcu iz Mirna še uspešnejši, slavili so z izjemnih 8:0. Spet je bil v glavni vlogi izkušeni Darko Kremenović, ki je že v prvih desetih minutah dosegel hat-trick in tako praktično takoj odločil zmagovalca. Kremenović je v nadaljevanju dodal še dva gola, med strelce pa sta se vpisala še Finkšt in Mihailović, ki je zadel dvakrat. Ribiči po dveh krogih kot edini s polnim izkupičkom suvereno vodijo in če se dan pozna po jutru, jih bo do konca izredno težko kdorkoli prehitel.


V Sežani sta se v kraško-notranjskem obračunu pomerila Tabor in Ilirska Bistrica, domači pa so po uvodnem remiju še enkrat razočarali. Tokrat so bili zelo blizu celo porazu, saj je Bistričane v prvem polčasu z dvema zadetkoma v vodstvo popeljal lokalni golgeter Lazarević. Kraševci so se v nadaljevanju le zbrali, izid najprej hitro znižali, minuto pred koncem pa tudi izenačili. Pod oba zadetka se je podpisal Bombač, eden redkih razpoloženih igralcev pri rdeče-črnih, ki so sezono začeli slabše od pričakovanj. Na drugi strani so Bistričani še enkrat popustili v zaključku tekme, a se lahko tolažijo s tem, da so proti glavnima favoritoma lige dobili prva polčasa.

Daleč največ gledalcev, kar 170, je na tribuno objekta v dolinci privabil lokalni obračun med Biljami in Ajdovščino Škou, a na koncu pristaši ne enih ne drugih niso mogli biti najbolj zadovoljni. Izenačena tekma se je namreč končala brez zmagovalca, s čimer sta obe ekipi zamudili priložnost za stoodstotni izkupiček. Za vodstvo gostov je zadel mladi Simčič, ki je pred sezono prišel iz Postojne, za domače pa je bil še drugič zapored uspešen dobri stari Žniderčič.

Manj publike se je zbralo v Dekanih, kjer je Jadran po slabem uvodu z igralcem manj le premagal Cerknico in tako osvojil prve tri točke. Za domače sta zadela Reja, sicer posojen igralec iz Kopra, in Ščulac, »enaindvajsetletni veteran« oziroma drugi najstarejši v golobradem moštvu Švicka Jermaniša. Brda so brez večjih težav strla odpor novinca iz Pirana, ki očitno precej bolje igra doma. Po odigranih dveh krogih nam zdaj pogled že uhaja naprej, saj se bosta prihodnjo nedeljo na derbiju v Ajdovščini pomerila tamkajšnji domačin in Izola.

Rezultati 2. kroga:
IZOLA 8:0 ADRIA
Kremenović (2, 5, 9, 19, 89), Mihailović (41, 49), Finkšt (58)
TABOR 2:2 ILIRSKA BISTRICA
Bombač (54, 89); Lazarević (21, 35)
BILJE 1:1 AJDOVŠČINA ŠKOU
Žniderčič (66); Simčič (21)
JADRAN (D) 2:0 CERKNICA
Reja (56/pen), Ščulac (78)
BRDA 3:0 PORTOROŽ PIRAN
Živec (8), Bremec (60), P. Simčič (85)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …