Medtem ko se pri prvaku Tolminu še odločajo in dogovarjajo glede napredovanja v drugo ligo, pa se je v še precej večjih težavah znašla drugouvrščena Zarica. V kranjskem klubu so namreč ta teden prejeli odločbo NZS, po kateri so ostali brez licence za prihodnjo sezono. Za zdaj je Zarica torej izven lige, videli pa bomo, kako se bo zadeva s pritožbami in odločitvami razvijala naprej. Kakorkoli, oba vodilna ta vikend čakajo tudi še zadnje obveznosti na igrišču, Tolmin gosti Brda, Zarica pa Tabor. Prvaki bodo na Brajdi lahko proslavili velik uspeh, verjetno največji v zgodovini kluba, z zmago pa bi na najlepši način zaključili tudi pomladanski niz neporaženosti. Vseeno rezultat tokrat ne tako zelo pomemben in David Kanalec bi znal priložnost ponuditi tudi nekaterim, ki so letos igrali manj. Strateg Kranjčanov si na drugi tekmi tega bržkone niti ne more privoščiti, skromni kader Zarice pa se bo skušal zbrati še za finalno dejanje sicer odlične sezone z nejasnim koncem. Težave domačih bi lahko izkoristil Tabor, ki je visoko slavil na zadnji tekmi, a tudi oni očitno le še čakajo na konec prvenstva.


Zanimivo bo tako le še v boju za tretje mesto, ki ga trenutno zaseda Rudar iz Trbovelj, a so blizu tudi še Zagorje, Jadran in Brda. Knapi za konec odhajajo v Miren, kjer jih čaka Adria, ki sodeč po nekaterih zadnjih porazih ne bi smela biti prehud zalogaj. Toda pozor, Mirenci so zadnje tri domače tekme dobili, gostje pa tokrat prihajajo kar brez petih kaznovanih igralcev, tako da tudi uspeh sicer skromnejše Adrie ne bi bil nobeno presenečenje. Na kaj takega bodo upali pri Zagorju in Jadranu, ki se bosta med seboj pomerila na zagorskem mestnem stadionu. Obe ekipi imata za seboj kar dobro sezono, domači so blesteli predvsem jeseni, gostje pa bolje igrajo spomladi. Krivulja forme je torej na starani Jadrana, toda proletarci bodo sezono pred domačo publiko zagotovo želeli zaključiti z zmago.

Na ostalih tekmah se bo igralo bolj kot ne za prestiž, v igri pa so tudi še določeni minimalni premiki od šestega mesta navzdol. Izola bo pred domačo publiko zagotovo favorit proti oslabljeni kranjski Savi, Jezero Medvode pa bo skušalo proti Ajdovščini Škou doseči vsaj eno pravo spomladansko domačo zmago, saj so doslej ugnali le izločeni Kamnik. V tem krogu bi se z njim morala pomeriti Ivančna Gorica, ki bo tako dobila nove tri točke in bi trenutno na virtualni lestvici skočila celo na tretje mesto. Toda na koncu bo ne glede na druge izide tudi zaradi medsebojnih izkupičkov zagotovo spet padla nekoliko nazaj.

Pari 26. (zadnjega) kroga:
ZAGORJE : JADRAN (D)
IZOLA : SAVA
TOLMIN : BRDA
ADRIA : RUDAR (T)
ZARICA : TABOR (S)
JEZERO : ŠKOU (vse 7.6. ob 18:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO/VIDEO: Marinič čaral v Vipolžah

Nogometaši Brd so na svojem terenu v sklopu 16. kroga 3. SNL zahod ugnali Adrio in vknjiži…