To pomlad beležimo po tistih dveh koronskih sezonah znova veliko zanimanja za nogomet. Mi pri SNP podrobno spremljamo vse domače lige, legionarje, vsa dekleta in vse selekcije naše izbrane vrste. Res neverjetno je, koliko nogometašev se poslavlja z nogometnih zelenic. Med njimi je tudi gorenjski branilec Petar Stojnić.


Foto: NK Sava Kranj
Foto: NK Sava Kranj

Osrednji branilec je minulo poletje okrepil modre iz Kranja. Za ekipo Save, ki jo sedaj vodi Damir Šabotić je odigral 22 tekem in na njih zabil tri gole.

Zadnja domača tekma Save v tretji ligi letos pa je bila tudi zadnja za nogometaša, ki bo jeseni dopolnil 41 let. Nasprotnik modrim je bila v rdeče drese odeta ekipa iz Ljubljane. Slovan je slavil s 3:1. Vse štiri zadetke smo videli v prvem polčasu. Stojnić, ki nosi dres s številko 24, pa je prišel v igro petnajst minut pred koncem tekme, ko je zamenjal petnajst let mlajšega soigralca Žana Rozman-Močnika.

Foto: NK Sava Kranj

Sava je Stojnićev deseti članski klub za katerega je igral. Začel je pri nižjeligašu Britof, nato je Gorenjsko zamenjal za Koroško in igral za Korotan iz Prevalj, kasneje je igral še denimo za Tinex Šenčur, Aluminij in velenjski Rudar. Nazadnje do poletja 2021 pa še za Triglav. Vmes se je mudil v Avstriji, kjer je igral za dva tamkajšnja nižjeligaša. V prvi ligi beleži 112 tekem in 4 gole, v drugi 61 in v tretji 127 tekem in 19 golov.

Foto: NK Sava Kranj
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dekani zaključujejo tretji teden priprav

Vse drugoligaške ekipe se intenzivno pripravljajo in krepijo za prihajajočo sezono. Tako j…