V lanski koronski, skrajšani sezoni ni nihče izpadel iz lige. Le po odpovedi zadnjeuvrščenih, so v ligo vstopili nogometaši Slovana. Ples štirinajstih klubov zahoda tretje lige se bo pričel sredi meseca, ki je pred nami. V lanski sezoni šestouvrščena Postojna je sredi priprav za njihovo drugo zaporedno tretjeligaško sezono.


Imajo novega stratega, ki sliši na ime Stojan Kravos. Ta trener je v leta 1989 vodil ND Gorico, in jo znova prevzel v sezoni 2002/03. Klub iz Postojne se je doslej okrepil s peterico novincev. Da je novogoriški nogometni učitelj iz pravega testa je pokazal, ko je na pripravljalni tekmi na Goriškem premagali lanskoletne drugoligaše iz Brd s 4:2. Dva gola je prispeval povratnik v modri dres Romario Čekaj. Ta 23-letni albanski napadalec, ki ima tudi grški potni list je bil v sezoni 19/20 član Postojne, nato je odšel v Bilje.

Drugi novinec v vrstah Postojne je Marko MATIĆ. Gre za 24-letnega vezista rojenega v Postojni, ki je igral v Italiji in Avstriji. V Sloveniji pa se je predstavil v dresih Ankarana in Sežane. Postojna bo tako njegov deveti članski klub.

Tretji novinec je visokorasli Mambo-Kwamungu KALLEB. Gre za 20- letnega obrambno usmerjenega vezista afriških korenin z Nizozemskim potnim listom, ki je pred prihodom v Slovenijo igral za Volendam in De Dijk.

Četrti novinec je 20-letni Juraichel Henny Christoffer Junior RITFELD. Doslej je ta nizozemski igralec zvezne vrste igral v mlajših kategorijah klubov FC Volendam in SV Hoofddorp na Nizozemskem.

Peti novinec je enaindvajsetletni Koprčan Blažo RADOVANOVIĆ, ki igra v obrambi, ali kot zadnji vezni.

Šesti novinec je branilec, Quentin-Jamal VAN VEENENDAAL, ki tudi prihaja iz dežele tulipanov, in šteje 21 let.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zavrču posegli po trenerski menjavi

Na trenerske menjave, ki so se v tem tednu zvrstile v slovenskem nogometnem prostoru, niso…