Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo na novega leta dan. Večina ekip na sončni strani Alp bo skušala v svoje vrste privabiti okrepitve. Bodisi prvoligaši, drugoligaši ali nižjeligaši. Nekaj nevsagdanjega pa se je zgodilo na Primorskem, kjer že domala od začetka leta vre.займы без проверки ки отзывы


Po dveh menjavah trenerja, se je nezadovoljni predsednik obalnega kluba MNK Izola, ki tekmuje v tretjeligaški konkurenci in si želi med drugokategornike odločil stopiti na prste igralcem. Po večih sestankih se je 45-letni Damir Skomina odločil, da bodo fantje dobili plačilo šele po zaključeni sezoni in to, če se bodo “okitili” z naslovom ligaškega prvaka, kar na koncu prinese vstopnico za 2 SNL. Jesenski del sezone tretje lige (3 SNL zahod) so Izolani končali na 6 mestu s sedmimi točkami zaostanka za vodilnim dvojčkom Grosuplje in Tolmin. Po vseh sestankih se 28 igralcev, kolikor jih je na 14 tekmah zaigralo v dresu Izole to jesen ni strinjalo s predsednikom, nakar so en za drugim odkorakali s sestanka. Nato je Skomina sprejel sklep, da odpusti vso igralsko člansko ekipo. Ali se bodo dogovorili (v kar večina dvomi) bomo še videli, a kot kaže bodo povsem prevetrili igralski kader in napadli vrh lestvice. Lanski podprvaki si želijo mesto više, ali bo to celo z novim strategom pa bomo še videli.

Nekdanji nogometni sodnik je denimo sodil leta 2019 finale lige prvakov, bil na SP, EP….tik pred to sezono je odslovil trenerja Badžima, nato po nekaj tekmah njegovega naslednika Preglja..

Izola pa bo leta 2023 slavila 100 letnico obstoja kluba. Pet sezon so bili prvoligaši, enkrat celo tretje moštvo v državi, kar jim je jeseni leta 92 prineslo dvoboj z ekipo Benfice. V tem klubu sta denimo prve nogometne korake naredila Darko Milanič in Anton Žlogar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…