Prihodnji konec tedna bodo nogometaši v obeh tretjih ligah zaključili sezono. Skupno 28 klubov v obeh ligah nam iz tedna v teden ponuja lepe tekme in presežke, predvsem tiste v golih. Posebej se to dogaja v zahodni skupini tretjega kakovostnega razreda našega klubskega nogometa. Del te lige je tudi mirenska Adria, ki je bila po prvem delu sezone že pri mnogih odpisana, a so se vrnili, zbrali in ostali v ligi tudi za prihodnjo sezono. A bodo pri tem Goriškem klubu, ki letos praznuje stoletnico obstoja morali od prihodnje sezone znajti in nadomestiti dva igralca, ki sta se ob slovestnosti tudi poslovila od nogometnih zelenic.


Foto: Miran Polanc

Adria je v predzadnjem krogu gostila ekipo iz Žirov. Slavili so zeleni domačini (2:1). Z desetim golom pomladi se je izkazal Matej Žižmond, izid je izenačil mlajši sin trenerja nasprotnikov, končni izid in tretji gol na tekmi, pa je v čast domači publiki in slovesu dvojca ob konci tekme postavil rezervist Vili Komel.

Foto: Miran Polanc

Vratar Januš Štrukelj v tej sezoni vknjižil 16 tekrm. V klub je prišel januarja lani. Ta 31-letni čuvaj mreže je pred tem branil za Primorje, Gorico in Brda. To je bil njegov 80 nastop v tretji ligi, ob tem ima še 10 prvoligaških ter 6 tekem druge lige. Ali bo ostal zvest nogometu, kot trener ali funkcionar še ostaja odprto.

Foto: Miran Polanc
Foto: Miran Polanc

Foto: Miran Polanc

Leto mlajši branilec Matej Godnič je tokrat nosil dres Adrie sedemnajstič v tej sezoni. Zanimivo, da je bil to njegov 200 nastop v tretji ligi, kjer je prispeval še tri gole. Prihaja s Krasa,, a je “nogometno” odraščal v Kopru vse tja do mladincev. Po tem je bil dve leti in pol član kluba Tabor Sežana. Poleti 2016 pa je postal član Adrie. Za zelene je odigral skupaj 126 tekem in zabil 3 gole. Obstaja možnost kot pravijo, da bo zaigral še ligo nižje.

Foto: Miran Polanc
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dekani zaključujejo tretji teden priprav

Vse drugoligaške ekipe se intenzivno pripravljajo in krepijo za prihajajočo sezono. Tako j…