Predzadnji krog tretjeligaškega tekmovanja ni postregel s kakšnimi izredno pomembnimi rezultati, saj je večina glavnih odločitev padla že pred tem. Najbolj zanimivo je bilo tako v boju za tretje mesto, kjer so šli vsi izidi na roko trboveljskemu Rudarju. Knapom je uspel kar velik podvig, saj so se med prve tri prebili iz sedmega mesta. Na trdi tekmi med Rudarjem in Jezerom dolgo časa ni bilo zadetka, nato pa je edinega in odločilnega dvajset minut pred koncem dosegel Žibert. Če že ni bilo dosti golov, pa so zato gledalci lahko videli toliko več kartonov. Sodnik Obrenović jih je namreč pokazal kar 13, tudi tri rdeče.


Slabše je šlo njihovim sosedom iz Zagorja, ki so na še enem dvoboju nekdanjih prvoligašev gladko klonili v Sežani. Tabor je pred nič kaj številčno publiko zadel trikrat, uspešna pa sta bila Barut in dvakrat Tribušon. Kraševci se z dvema visokima zmagama vračajo proti sredini lestvice, a jih bo kljub dobri formi v tem boju bržkone prehitel konec sezone. V Dekanih bi se Jadran in Izola lahko prebila na tretje oziroma četrto mesto, a se je tekma končala z remijem, izidom, ki tokrat ni odgovarjal nikomur. Ribiči so bili po dveh golih Iriškića dolgo na pragu uspeha, a je za domače v izdihljajih obračuna izenačil rezervist Nikolić.

Tolmin je imel po proslavi naslova v Stražišču morda več dela, kot je pred tekmo pričakoval. Sava je namreč kljub zaostanku treh golov prek Bubanje in Dimitrova uspela znižati izid, a ji do večjega preobrata v zaključku le ni uspelo. Bolje od sosedov je šlo Zarici, ki je slavila še v Ivančni Gorici in tako potrdila odlično sezono. Na drugi strani so Ivančani z novim porazom praktično že izgubili vse možnosti za preboj na tretje mesto. Prehitela so jih tudi Brda, ki so spomladi le prikazala nekaj boljših predstav, a je vse skupaj vseeno premalo za pozitivno oceno. Petarda proti (pod)povprečnemu moštvu bližnje Adrie pač ne more biti pravo merilo.

Tekmo proti Kamniku je brez boja tokrat dobila Ajdovščina Škou.

Rezultati 25. kroga:
TABOR (S) 3:0 ZAGORJE
Tribušon (38, 75), U. Barut (83)
JADRAN (D) 2:2 IZOLA
Knafelc (38), Nikolić (90); Iriškić (60, 66)
IVANČNA GORICA 1:2 ZARICA
Dimitrov (73/ag); Stanarević (30), Bojić (33)
RUDAR (T) 1:0 JEZERO
Žibert (73)
BRDA 5:0 ADRIA
Grudina (3), Osuji (7, 27), Jakovljević (17), V. Kadrija (78)
SAVA 2:3 TOLMIN
Bubanja (58), Dimitrov (78); Lo Duca (24), Kucalović (28), Kavčič (52)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …