Do začetka drugega dela sezone v tretji ligi nas loči še dober mesec. Do tedaj bo vseh 28 moštev, ki so razdeljena na vzhod in zahod pililo formo ter pripravljenost s tekmami in treningi. Denimo na zahodu je zelo zanimivo, saj so štiri moštva v štirih točkah razlike. Vodilni Tolmin pred dvojčkom Vrhnika in Šenčur vodi le za točko, Adria Miren pa je četrta z zaostankom štirih točk.


Tolmin je v sezoni 2013/14 postal tretjeligaški prvak, kar je pomenilo vstop v drugo ligo. Tam so tudi nastopali v naslednjih dveh sezonah. Najprej so bili peti, nato pa deveti in znova izpadli ligo nižje. Torej, po devetih letih se jim znova nasmiha drugoligaški nogomet, ki je oddaljen “zgolj” dvanajst tekem.

Vodilno moštvo lige, je začelo s pripravami na drugi del sezone v petek, 13. januarja. V načrt so si zadali sedem pripravljalnih tekem. Tri so že odigrali, sledijo še štiri srečanja. Naslednji dve bosta proti drugoligašema, prva pa že prihodnjo soboto na Goriškem proti ekipi ND Vitanest Bilje.

PRIPRAVLJALNE TEKME TOLMINA :

  • 1. ILIRIJATKK TOLMIN 2:1 (Rutar)
  • 2. GROBNIČANTKK TOLMIN 4:1 (Močnik)
  • 3. WOLFSBERGERTKK TOLMIN 4:0
  • 4. BILJETKK TOLMIN (11.2.)
  • 5. BRINJE GROSUPLJETKK TOLMIN (18.2.)
  • 6. TKK TOLMINVRHNIKA (25.2.)
  • 7. ŠKOFJA LOKATKK TOLMIN (4.3.)

Na uvodnih treh tekmah so varovanci trenerja Sanela Konjevića vse tekme izgubili. Dobili so deset golov in dali dva. Tekmeci pa slovenski drugoligaš, ter dva tretjeligaša iz Avstrije in Hrvaške.

Sedemnajst igralcev Tolmina je odigralo jesenski del sezone. Le pet od teh se jih ni vpisalo med strelce. Červerica Kolman, Močnik, Nežmah in Rutar so odigrali vse tekme. Izgubili so zgolj eno tekmo, ko jih je v gosteh ugnala Adria (2:1). Poleg tega poraza, pa so črno-rdeči iz Posočja trikrat remizirali (1:1). To je najprej storil ljubljanski Slovan pred nekaj manj kot 500 gledalci v prestolnici, nato je sledila domača tekma s Svobodo in nazadnje v gosteh proti Izoli.

ODHODI / PRIHODI :

V klub je prišel 26-letni David Frelih iz ekipe NK Eksist Žiri, kjer je jeseni zabeležil dvanajst prvenstvenih tekem in en gol. David je doslej odigral 64 tretjeligaških tekem in na njih dal 15 golov. Tolmin bo njegov šesti članski klub. Velja za izkušenega igralca zvezne vrste, ki ima tudi 97 drugoligaških nastopov in deset golov.

Zaradi domotožja je v Francijo odšel dvajsetletni napadalec Georges Diohore Okobe. Tolmin je bil njegov tretji slovenski klub, saj je pred tem igral v dresih Vrhnike in Krke za mlajše selekcije. Vknjižil je dvanajst nastopov in dva gola. V pokalu pa je trem nastopom dodal tri gole minulo jesen.

Nekaj stavkov je pred sklepnim dejanjem sezone 2022/23 povedal tudi strateg iz Ljubljane, ki že poldrugo leto bdi nad Tolminom in smo ga decembra gledali na “nacionalki” ob prenosih tekem s SP.

” Vsekakor športno gledano, je cilj naslov prvaka in s tem drugoligaška vstopnica. Pot do tega zagotovo ne bo lahka, saj so ostala moštva tik za nami. Liga je dokaj izenačena in zanimiva. Šli bomo iz tekme v tekmo do končnega cilja. Imamo nekaj poškodovanih igralcev ter priključenih nekaj mladih. Želimo si pripeljati v klub še dve okrepitvi ”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…