Tudi v drugem krogu nove 3. slovenske nogometne lige zahod, ki jo vodi MNZ Nova Gorica, ne bo izrazitega derbija. Bo pa zato zanimivo videti, kako se bodo odrezali nekateri lanski prvoligaški, ki so na prvih tekmah z novinci zatajili.


Tabor, ki naj bi se po nekih napovedih boril za vrh lestvice, je na prvi tekmi v Piranu le remiziral z domačinom, kar je bilo zagotovo manj od pričakovanj. Sežanci, ki bodo tokrat igrali doma, si podobnega scenarija proti Ilirski Bistrici ne smejo dovoliti. Glede na visok poraz Bistričanov proti Izoli je Tabor izraziti favorit, a vijolični so vsaj v prvem polčasu omenjene tekme dokazali, da znajo igrati tudi proti na papirju močnejšim moštvom, tako da jih nikakor ne gre vnaprej odpisati. Domači strateg David Kompara bo računal na bolj ne vse igralce, gosti pa bodo nastopili brez kaznovanega Grbca.

Jadran, ki je v prvem krogu prav tako razočaral, bo skušal izgubljene točke nadoknaditi proti Cerknici, a ta, čeprav gre za novinca v ligi, nikakor ni slaba ekipa. Glede na pomladitev dekanske zasedbe in dobro formo Notranjcev, je izid srečanja na stadionu Ivana Gregoriča zelo težko napovedati. Podobno velja tudi za obračun Brd in Pirana, ki bi se na prvi pogled moral nagniti v korist domačinov, a so se nekatere stvari tekom poletja nekoliko spremenile. Domači z novim strategom podobno kot Jadran še uigravajo spremenjeno zasedbo, gostje razpolagajo z nekaj izkušenimi igralci, kvaliteto pa so potrdili že prejšnji teden proti Taboru. Tudi v Vipolžah zmaga gusarjev z obale ne bi bila takšno presenečenje.

Vodilna Izola naj bi imela pred domačo publiko lahko delo proti mirenski Adrii, ki je izgubila že dve tekmi zapored. Lani se je tekma na mestnem stadionu končala z izidom 5:2 za domačine, tudi tokrat pa bi bil vsak drug razplet kot (visoka) zmaga domačinov velika senzacija. Bolj izenačeno bi bilo lahko v dolinci, kjer se bosta udarila Bilje in Ajdovščina Škou. Obe ekipi sta dobro krenili v sezono, zato bosta v lokalnem obračunu še toliko bolj želeli nadaljevati niz.

Pari 2. kroga:
TABOR : ILIRSKA BISTRICA
JADRAN (D) : CERKNICA
BILJE : AJDOVŠČINA ŠKOU
IZOLA : ADRIA (vse 30.8. ob 17:30)
BRDA : PORTOROŽ-PIRAN (31.8. ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…