Kot smo poročali že pred dnevi, so v Ajdovščini sredi minulega tedna zaman čakali na nogometaše Izole. Spomnimo, zasedbi Ajdovščine Škou in Izole bi morali odigrali prestavljeno srečanje, ki ga je odpihnila burja, a le-to na koncu vseeno ni bilo odigrano.


Že kmalu po novici, da Izolanov ni bilo v prestolnico burje, so se v javnosti pojavila namigovanja, da je takšno odločitev sprejelo vodstvo izolskega tretjeligaša, saj naj bi nekateri nogometaši vplačali stave na lasten poraz. Domneve so v izolskem klubu potrdili z zapisom na klubski spletni strani. “Odločitev za neodhod na tekmo je bila sprejeta približno tri ure pred začetkom tekme zaradi potrditve več indicev, da obstaja možnost nastavljenega rezultata zaradi uvrstitve tekmovalnega para na stavnici ‘bet365’. Kot potrditev pravilnosti odločitve gre šteti tudi ukrep stavnice, ki je s kasnejšim umikom stavnega para zaradi nenavadno visokega obsega vplačil na točno določen scenarij poteka ter razpleta tekme vzbudila dodatne sume o regularnosti poteka tekme v kolikor bi se le-ta odigrala,” so uvodoma zapisali v izjavi za javnost.

Ob tem so pri nasledniku nekdanjega prvoligaša še dodali, da so odločitev zavestno sprejeli tudi za ceno rezultata: “V trenutku odločitve nam sploh niso bili pomembni morebitni ‘akterji’ nečednih dejanj, temveč spoštovanje ‘fair playja’ v nogometu. O odločitvi je bila pravočasno obveščena krovna panožna zveza (NZS), kot tudi območna zveza, ki vodi tekmovanje (MNZ Nova gorica). Usoda rezultata tekme niti ni toliko pomembna, kot dejstvo, da si nogometni klub MNK Izola ne dovoli sodelovanja pri tovrstnih nečednostih, tudi za ceno, da tekmo izgubi za ‘zeleno mizo’. Še naprej bomo zasledovali načela ‘fair playja’ v športu.”

“Ponovno poudarjamo, da si bomo tudi v prihodnje prizadevali za nogomet v duhu fair play-a tudi, če bomo zaradi tega izgubljali točke za ‘zeleno mizo’,” so še zapisali pri trenutno sedmouvrščenem klubu 3. SNL zahod in med drugim zanikali navedbe nekdanjega trenerja Danila Sergaša, o katerem so zapisali, da ga je “…uprava kluba odstavila zavoljo nekompatibilnosti njegovega pristopa k uresničevanju srednjeročnih športnih in tekmovalnih ciljev s klubsko vizijo napredka.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…